Başbakan Yıldırım yatırımcılarla buluştu

Başbakan Yıldırım yatırımcılarla buluştu

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye'ye yatırım yapan firmaların önümüzdeki 10 yıl için yeni hedeflerinin olduğunu söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım, Dolmabahçe’deki Başbakanlık Çalışma Ofisi’nde gerçekleştirilen 9. Türkiye Yatırım Konseyi Toplantısı’nın ardından açıklamalarda bulundu.

TÜRKİYE MİLLİ GELİRİNİ 3'E KATLADI

“Ekonomi dinamik bir sektör. Gelişen dinamik şartlara göre tedbirlerini almazsanız bunun şartları ülkeye olumsuz yansıyabilir” diyen Başbakan Yıldırım, “Bunun farkındayız. Bu nedenledir ki Türkiye 2003’ten beri 2009’daki büyük kriz dışında 27 çeyrek hep büyüyerek geldi. Milli gelirini 3’e katladı. Özellikle katma değer katkısız yüksek olan sektörlerde yatırım önceliği ekonomik politikalar kapsamında desteklenecek. Bunlar bilişim, kimya, lojistik gibi 7 temel sektörde ayrıcalıklı özel teşvik uygulamaları da yürürlüğe girecek. Bölgesel olarak öncelikli yerlerimiz var. Teşvikte, konfeksiyon usulünden ısmarlama usulüne geçiş yapıyoruz. Bunun için ekonomi yönetimimizin yaptığı çalışmaları yatırımcılarla paylaştık.

Başbakan Yıldırım yatırımcılarla buluştu

"TÜRKİYE ARTIK GELECEK YILLAR İÇİN.."

Türkiye’yi artık gelecek yıllar için bir bölgesel yönetim merkezi olarak kabul ediyorlar. Sadece Türkiye’yi değil, Türkiye merkez olmak üzere Afrika, Ortadoğu, Orta Asya, Doğu Avrupa gibi bölgelerin de yönetimini Türkiye üzerinde yapma gibi beklentileri var. Bu beklentilerin bir kısmı halloldu. Bir kısmını da önümüzdeki süreçte tamamlamış olacağız” diye konuştu.

Başbakan Yıldırım yatırımcılarla buluştu VİDEO

YATIRIMCILARIN TÜRKİYE PLANLARI

Yabancı yatırımcılara yatırım için ne tür desteklerden söz ettiği sorusu üzerine Başbakan Yıldırım, “Firmaların önemli yatırımları var. Önümüzdeki 10 yıl içerisinde yeni hedefleri var. Onlarla ilgili bilgiler verdiler. Yatırımcıların duymak istediği üç önemli konu var. Birincisi istikrar ve güven. İstikrar ve güvenin Türkiye’de çok süredir devam ettiği, hatta darbe girişiminin ardından da istikrar ve güvende bozulma olmadığı gibi demokrasimiz güçlenerek çıkmıştır. Küresel yatırımcılar için bundan sonra öngörülebilirlik, geleceğe yönelik hesaplarını kitaplarını daha iyi yapabilecekler.

Başbakan Yıldırım yatırımcılarla buluştu

YATIRIMCILAR İÇİN YAPILAN DÜZENLEMELER

Türkiye’de yatırım ortamının iyileştirilmesine yönelik Haziran ayından bu yana 100 maddeyi geçen yaptığımız düzenlemeler var. Vergi barışı, şirket kurulmalarının maliyelerinin düşürülmesi, iflasların önlenmesi, küresel yatırımcıların oturumlarının kolaylaştırılması, yatırımcıların karşılaştıkları özel sıkıntıları enine boyuna konuştuk”dedi.

Başbakan Yıldırım yatırımcılarla buluştu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.