Başbakan Yıldırım'a bağımsızlık referandumu soruldu

Başbakan Yıldırım'a bağımsızlık referandumu soruldu

Ankara ve Lozan anlaşmalarını hatırlatan Başbakan Yıldırım, Türkiye'nin askeri müdahale hakkı olduğunu ifade etti.

Başbakan Binali Yıldırım, Türk-İş'e ziyareti sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Irak'ta Kürt yönetiminin yapacağı bağımsızlık referandumuna değinen Başbakan Yıldırım, Türkiye'nin askeri müdahale hakkı olduğunu hatırlattı.

ANKARA VE LOZAN ANLAŞMASI

1926 Ankara Anlaşması ve Lozan Anlaşması'nın 3. ve 16. maddelerine dikkat çeken Başbakan, Türkiye'nin bu hakları kullanmaktan çekinmeyeceğini söyledi.

TÜRKİYE'NİN ULUSAL GÜVENLİK MESELESİ

Bu referandumun Türkiye'nin ulusal güvenlik meselesi olduğunu belirten Başbakan, Barzani'nin bu sevdadan vazgeçmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

ANLAŞMA NE DİYOR

Mısak-ı Milli sınırları içinde kalan Kerkük ve Musul, 1926 yılında yapılan Ankara Anlaşması ile birlikte "toprak bütünlüğü sağlanması şartıyla" terk edilmişti.

Başbakan Yıldırım'a bağımsızlık referandumu soruldu

Başbakan Yıldırım'a bağımsızlık referandumu soruldu VİDEO

 

"HAKLARIMIZI KULLANMAKTAN ÇEKİNMEYECEĞİZ"

Başbakan Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları;

"Türkiye Irak İran komşu 3 devlet olarak telafisi imkansız sonuçların olacağını anlattık. Ancak şu ana kadar burada herhangi bir değişiklik yok. Şu ana kadar beklediğimiz olumlu sonuçları görmedik. Bu referandum Türkiye'nin ulusal güvenlik meselesidir. Ulusal güvenlikten doğan haklarımızı kullanmaktan çekinmeyeceğiz. Bunun gereği de yapılacaktır. Henüz zaman bitmiş değil. Barzani bu sevdadan vazgeçmelidir.

KERKÜK'ÜN YÜZDE 70'İ TÜRKMEN

Bütün dünyanın karşı çıktığı, inatla yapmaya çalıştığı bu referandum bölgedeki Kürt kardeşlerimiz için de hayır getirmez. Bölgede zaten sorunlar var. Sorunların üzerine yeni sorunlar ilave etmekten kaçınmaları gerek. Kerkük bilindiği gibi esas itibariyle demografik yapısı, oldu bittilerle değiştirilmeye çalışılmış bir şehirdir. Kerkük'ün yüzde 70'i Türkmen. Kerkük'ün bu meseleye dahil edilmesi ayrı bir fecaattir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.