Başbakan Yıldırım'dan kriz var diyenlere yanıt

Başbakan Yıldırım'dan kriz var diyenlere yanıt

Dövizin yükselmesiyle ilgili konuşan Başbakan Yıldırım "'Kriz mi var al sana para' diyen vatandaşımız 112 milyar lira verdi" dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Binali Yıldırım, doların yükselmesi sonrası çıkan "Kriz" söylentilerine yanıt verdi.

"Vatandaşımızın desteğiyle bu durumun üstünden geleceğiz" diyen Başbakan Yıldırım, şunları söyledi:

VATANDAŞIMIZIN DESTEĞİYLE ÜSTESİNDEN GELECEĞİZ

"2008 yılı ekonomik krizi, 2013 Gezi olayları, 17 Aralık... Döviz o dönemde de yükseldi. O sıkıntılı günleri atlattık bu krizlerin içinden çıktık. Vatandaşlarımızın desteğiyle bu durumun üstesinden geleceğiz. 8,5 milyon vatandaşımız 78 milyar lira müracaat etti, devlete olan borcunu ödemek için.

Başbakan Yıldırım'dan kriz var diyenlere yanıt VİDEO

VATANDAŞIMIZ KRİZ Mİ VAR AL SANA PARA DEDİ: 112 MİLYAR VERDİ

Yetmedi 1 milyon 316 bin vatandaşımız da 34 milyar 254 milyonluk borcunu yeniden yapılandırmak istedi. 112 milyar lira veren vatandaşımız, kriz mi var al sana para dedi.

Terör olur, 15 Temmuz olur parasını bozdurur, hem alçakların darbesini sona erdirir, hem ekonomisini yoluna koyar. Kriz tellalarının kol gezdiği esnada bu parayı devletin kasasına yatırmak için sıraya giriyor.

Başbakan Yıldırım'dan kriz var diyenlere yanıt

BAZILARI DA SAZI ELİNE ALMIŞ DOLAR ŞÖYLE ÇIKTI, BÖYLE İNDİ...

Bazıları sazı eline almış dolar şöyle çıktı, böyle indi; felaket türkülerini söylemeye devam ediyor. Bunları sizler iyi bilirsiniz. Bunların adı felaket tellaları korosu. Bu koro 2008 yılında Cumhurbaşkanımız "Teğet geçecek" dediğinde de sazlarıyla meydanlara inmişti. Biz karınca gibi çalışıp kışın çetin şartlarına hazırlanıyoruz. Bunlar ağustos böceği gibi şarkı türkü. Bu millet kimi dinleyeceğini biliyor. Artık eski Türkiye yok. Türkiye'nin ekonomisi güçlü, temelleri sağlam. Biz ekonomimizin gücünü daha da artıracak reformlara kararlılıkla devam ediyoruz. Reel sektörü, ekonomiyi desteklemeyi sürdürüyoruz. Merkez Bankası gerekli araçları kullanıyor.

DÖVİZ ALDIĞINIZ BORCU TÜRK LİRASI OLARAK ÖDEYEBİLİRSİNİZ

Merkez Bankası bazı tedbirler aldı. Bunlardan biri ihracatçılarımız mal satmak için Merkez Bankası'nda döviz alıyor, borçlanıyor, sonra borçlarını ödüyor. Döviz aldığınız borcu Merkez Bankası TL olarak ödeyebilirsiniz diyor. Merkez Bankası'nın amacı piyasanın ihtiyacı olan her türlü parayı vermektir. 2 milyar dolar kısa vadede piyasada kalması için önemli bir katkı. Bununla da kalmadık hükümet olarak da önemli karar aldık. Devletin alacaklı olduğu kurum ve kişiler var. Bunlar da döviz üzerinden 5 milyar dolar. Onlara da dedik, Türk parasıyla ödeyin. Böylece 5 milyar dolar daha bırakmış oluyoruz. Bu milli paramızın güçlü kalmasına da katkı sağlıyor.

BUNDAN SONRA YAPILACAK SÖZLEŞMELER DE YABANCI PARAYLA YAPILMAYACAK

Bundan sonra yapılacak sözleşmelerde de yabancı parayla sözleşme yapmayacağız. Devletin yapacağı döviz ödemelerinde böyle bir değişiklik söz konusu değil. Döviz borcu varsa ödemeye devam edecek. Devlet yapacağı ödemeleri aslanlar gibi yapacak.

Başbakan Yıldırım'dan kriz var diyenlere yanıt

FETÖ'CÜLER DEDİKODU YAYIYOR

Şimdi bu FETÖ'cüler sermayeye kısıtlama olacakmış diye dedikodu yayıyorlar. Bunlar 17-25 Aralık'ta 15 Temmuz'da yapamadıklarını, dış ülkelerde Türkiye ekonomisini çökertmek için bütün gayretlerini gösteriyorlar. Benim Müslüman kardeşlerimin helal paraları lobi şirketlerine Türkiye'yi kötülemek için aktarılıyor. Artık bu milletten himmet değil, zırnık alamayacaksınız.

SİZ BU MİLLETİ TANKLA YILDIRAMADINIZ, 3-5 KURUŞLA MI YILDIRACAKSINIZ

İstiyorlar Türkiye ekonomik belirsizliğe, karamsarlığa girsin. Siz bu milleti tanklarla toplarla yıldıramamışsınız, 3-5 kuruşla mı yıldıracaksınız? Yeni Türkiye'nin kapısında son kullanma tarihi geçmiş, ekonomik kriz senaristleri cebinde 1 dolarla gezen ihanet aktörleri hiç boşuna beklemesin."

Başbakan Yıldırım'dan kriz var diyenlere yanıt

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.