Başbakan Yıldırım'dan Rusya ziyareti öncesi açıklama

Başbakan Yıldırım'dan Rusya ziyareti öncesi açıklama

Başbakan Yıldırım, Rusya dönüşü anayasa değişikliği teklifini Meclis'e sunacaklarını söyledi.

Başbakan Binali YıldırımRusya'ya yapacağı ziyaret öncesi gazetecilere açıklamalarda bulundu.

BAHÇELİ İLE ÇAY İÇTİK

Meclis'te MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile yaptığı görüşmeye ilişkin konuşan Başbakan"Sayın Bahçeli ile beraber çay içtik, biraz sohbet ettik ve ayrıldım." dedi.

Yıldırım: Sayın Bahçeli'ye çay içmeye gittim VİDEO

"RUSYA DÖNÜŞÜ MECLİS'E SUNACAĞIZ"

Anayasa değişikliği teklifine de değinen Başbakan Yıldırım, "Vardığımız mutabakat çerçevesinde her iki partiden de arkadaşlarımız gerekli çalışmaları gerçekleştiriyorlar. İnşallah Rusya dönüşü bir mani olmazsa anayasa değişikliği teklifini Meclis'e sunacağız." diye konuştu.

Başbakan Yıldırım'dan Rusya ziyareti öncesi açıklama

PUTİN VE MEDVEDEV'LE GÖRÜŞEME

Başbakan Binali Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları;

Devlet Başkanı Putin ve Başbakan Medvedev'le görüşmeler gerçekleştireceğiz. Alanya toplantısı bu ziyarette ele alacağımız konular bakımından önemliydi. Bu ziyaretimizin aynı zamanda 24 Kasım sonrası normalleşme sürecinin atılması gereken adımları bağlamında iki devlet başkanı başkanlığındaki müteakip üst düzey işbirliği konseyi evvelinde bir hazırlık olarak vesile olacağını ümit ediyorum.

TELAFİ SÜRECİ

Moskova'dan sonra Tataristan Cumhurbaşkanı'nın daveti üzerine Kazan'a geçeceğiz. Türkiye-Rusya ilişkileri geçen yıl Kasım ayında yaşanan malum hadiseden sonra normalleşme sürecine tekrar girdi. İki ülke arasında en üst düzeyde oluşan irade sonrasında bu süreçte de oldukça hızlı ilerleme kaydediyoruz. Belli bir kayıp yaşandı şimdi toparlanma sürecindeyiz. Telafi süreci hızlı bir şekilde gerçekleşmeli.

RUSYA İLE TURİZM

Rusya ile turzim bakımından iyi bir yıl geçirmedik. 2017'de bu durumun tersine dönmesi için gelecek misafirlerimizi, getirecek şirketlere destek paketini açıkladı. Teşvik uygulayacağız ve böylece daha fazla misafirin gelmesini sağlayacağız.

TÜRK AKIMI, DOĞALGAZ VE AKKUYU

Enerji Rusya ile ticaretimizde önemli bir alan. Türk Akımı anlaşmasının karşılıklı çıkarkar doğrultusunda gerçekleşmesini ele alacağız. Artık Duma'yı bekliyoruz. Doğalgaz fiyatıyla ilgili geçmişten gelen bir meselemiz var. Bu konuda yine Enerji Bakanı ve muhattabı tarafından ele alınacak. Akkuyu Nükleer Santrali'nin gecikmeden tamamlanması da önemli konularımız arasında yer alıyor.

Türkiye ve Rusya'nın daha yakın işbirliği içerisinde çalışması önem arz ediyor. Suriye'de, Ortadoğu'da, Ukrayna'da, Kafkaslar'da ve civarımızdaki gelişmelere bakılınca önemi daha da iyi anlaşılacaktır. İşbirliğimizi yoğunlaştırmayı amaç ediniyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.