Başbakan Yıldırım'dan TÜSİAD'ın kaygılarına yanıt

Başbakan Yıldırım'dan TÜSİAD'ın kaygılarına yanıt

Ekonomik krizden endişe duyan TÜSİAD'a yanıt veren Başbakan Binali Yıldırım "Endişeye gerek, atlatacağımızı siz de biliyorsunuz" dedi.

Yükselen döviz kuru ve OHAL yönetiminin ekonomiyi olumsuz etkilediğini savunan TÜSİADBaşkanı Cansen Başaran Symes "Terörle mücadele ve darbecilere son verme konusunda güvenlik kaygılarımız arttı. OHAL'in bir an önce kaldırılmasını bekliyoruz"demişti.

TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi toplantısında konuşan Başbakan Binali Yıldırım, Başkan Symes'a şu ifadelerle yanıt verdi:

4 KEZ DAHA YAŞADIK

" 15 Temmuz darbesinde biz ciddi bir sarsıntı yaşamadık, neden çünkü darbe başarılı olamadı. Türkiye bu yaşadığımız olayın benzerini AK Parti iktidarında 4 kez daha yaşadı. 2006'da böyle bir dalgalanma yaşadık. Para çıkışı oldu, atlattık. 2008-2009 küresel krizinde yaşadık, atlattık. Gezi Olayları sonrası yaşadık yine atlattık.

ENDİŞEYE GEREK YOK

Bunu atlatacağız. Bakın çok emin olarak söylüyorum. Endişeye gerek yok.

Başbakan Yıldırım'dan TÜSİAD'ın kaygılarına yanıt VİDEO

ÜSTESİNDEN GELECEĞİMİZİ SİZ DE BİLİYORSUNUZ

Sizin hoşunuza gitsin diye de söylemiyorum. Bunun da üstesinden geleceğiz, bunu en iyi siz biliyorsunuz. Yeni iş alanları açmak için 200 milyar doların üzerinde küresel kaynak kullanmış bu muazzam bir şey. Bunu biz en iyi şekilde görüyoruz.Başbakan Yıldırım'dan TÜSİAD'ın kaygılarına yanıt

2017 ÇOK DAHA GÜZEL OLACAK

Suriye'de Irak'ta devlet yok, otorite yok. Türkiye bu kadar iç ve dış sorunlarla bölücü terör örgütünü FETÖ'yü Rusya'yla sorunları hepsini bir araya koyun, bu kadar olay başka ülkelerin başına gelseydi aynı anda yerle bir olurdu. Allah'a şükür Türkiye bunların üstesinden geldi. Neden, Türkiye'de istikrar var, güven var. 27 çeyrek ardı ardına büyümesinin en büyük nedeni istikrardır, güvendir. Siz de bunu bildiğiniz için açıldınız, yatırım yaptınız. Eğer öngöremeseydiniz yapar mıydınız, yapmazdınız. Ama kafanız karışmasın. 2017 çok daha güzel olacak."

Başbakan Yıldırım'dan TÜSİAD'ın kaygılarına yanıt

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.