Filistin'de siyasi bölünmüşlüğü bitirme çabaları devam ediyor

Filistin'de siyasi bölünmüşlüğü bitirme çabaları devam ediyor

Filistin Başbakanı Hamdallah, Ramallah'taki ofisinde Hamas mensubu Yasama Konseyi üyelerinden bir heyetle görüştü

RAMALLAH (AA) - Filistin Başbakanı Rami el-Hamdallah'ın Hamas mensubu Yasama Konseyi üyelerinden oluşan heyeti kabul ettiği bildirildi.

Ramallah'taki Başbakanlık ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Hamdallah ile Yasama Konseyi üyelerinden oluşan heyetin görüşmede, "bölgede yaşanan ayrılığa son verilmesi, ulusal birliğin güçlendirilmesinin" yanı sıra gündemdeki son gelişmeleri ele aldığı belirtildi.

Hamdallah'ın görüşmede, Hamaslı heyete, Gazze'deki sıkıntıların hafiflemesi için Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın girişimini kabul etme davetini tekrarladığı kaydedildi.

Gazze'deki Hamas hükümetinin, geçen mart ayında hükümet işlerinin yürütülmesi için kurduğu İdari Komite, Filistin yönetimi tarafından kabul edilmemişti.

Hamas, ağustos ayının başlarında, Gazze Şeridi ile Batı Şeria arasında bölünmeye son verilmesi kapsamında İdari Komiteyi feshetmeyi de içeren yeni bir siyasi girişim sunmuştu.

Filistin yönetiminin ise Hamas'ın önerisine itibar etmeksizin Abbas'ın "Gazze'deki İdari Komitenin koşulsuzca feshi, Filistin hükümetinin Gazze Şeridi'nde etkin hale gelmesi ve seçimlere gidilmesi" maddelerini içeren girişiminde ısrarcı olduğu belirtiliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.