Başbakan'ın bahsettiği taşeronlar kim?

Başbakan'ın bahsettiği taşeronlar kim?

Saadet Partisi Genel Başkan'ı Numan Kurtulmuş, gündem hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu…

TV8 Ankara Temsilcisi Erkan Tan'ın sunduğu “Erkan Tan ile Başkent'ten” programının konuğu olan Saadet Partisi Genel Başkan'ı Numan Kurtulmuş, gündem hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu…

“Demokratik Açılım Süreci ‘Çöp Tenekesine' Atıldı.”

“ Ülkemizde terör olaylarının artmış olduğu bir dönemdeyiz. Demokratik açılım çözüm için oldukça iyi bir fırsattı.” diyen Kurtulmuş, iktidarın bu fırsatı değerlendiremediğini belirterek hükümetin bilindik üsluplarla süreci devam ettirdiğini söyledi.

“Teröre en çok şehit veren il Şırnak!”

Bugünlerde gündemde olan hükümet ve muhalefet liderleri arasındaki görüşme krizine de eleştiri getiren Kurtulmuş “Görüşmek için yer bulamıyorsanız Şırnak'taki şehit ailelerinden birinin evine gidin.” diyerek Şırnak'ın Türkiye'de en çok şehit veren ili olduğunu ve derin çetelerin altında ezildiğini belirtti.

“Sorun çömelip çömelmeme mi?”

Başbakan ve Genelkurmay Başkanı'nın askerlere moral vermek amacıyla Gediktepe'ye gerçekleştirdiği ziyaret çok yerinde ve anlamlıydı. Fakat muhalefet bu ziyareti, Başbakan çömeldi mi çömelmedi mi polemiğine dönüştürdü! Bizde muhalefet partisiyiz ancak biz muhalefet edelim demedik.”

“OHAL çözüm değil”

Terörün ortadan kalkması için OHAL'i çözüm olarak gören MHP'ye sert çıkan Kurtulmuş, “26 sene OHAL ilan edildi. Bu çözüm olsaydı şu anda ülkede 1 teröristin bile kalmamış olması gerekirdi” dedi.

“Harun gibi gelip Karun gibi gitmeyeceğiz.”

Kurtulmuş “Türkiye'nin sorunu, kaynağı bilinmeyen büyümelerdir. Bu büyümelerden kimlerin yararlandığı meçhuldür. Bizim partimizde sonradan zenginleşme olmayacak, adil paylaşımlar olacaktır. Harun gibi gelip Karun gibi gitmeyeceğiz.” dedi.

“Hiçbir partiyle koalisyon fikri konuşulmadı”

Deniz Baykal genel başkanlığı zamanında, benimle koalisyon fikrine sıcak baktığını açıklamıştı. Bugün AK Parti ile de aynı söylemler var, ancak bu konu herhangi bir partiyle ne konuşuldu ne de görüşüldü. Hiçbir partilimiz arasında da konuşulmadı, görüşülmedi, gündeme getirilmedi. Bugün Türkiye'nin kilit partisi Saadet Partisi'dir ve bunu herkes kabul etmiş durumdadır” dedi.

“Önemli olan partilerin isimleri değil, programlarıdır.”

Türkiye'de 10 yıldır uygulanan politikalardan dem vuran Kurtulmuş, bu ekonomik politikalarla bir yere varılamayacağını, esas yapılması gerekenin, yeni ve ülkenin kendi üretimine odaklandığı bir program olması gerektiğini savundu. Açlık ve yoksulluğun önlenmesinin partilerinin öncelikli hedefi olduğunu belirtti.

Başbakan'ın bahsettiği taşeronlar kim?”

“Terörde en büyük sorumlu hükümettir. AK Parti'ye muhalefet olmak için konuşmuyorum fakat Mavi Marmara olayıyla İskenderun saldırısının aynı zamana gelmesi tesadüf değildir. Başbakan bu olayların arkasında taşeronların olduğunu söylüyor. Bu bilginin ona gelmesi doğaldır ancak bu güçlerin kim olduğunu kamuoyuna açıklamalıdır. Bu isimler açıklandığı takdirde desteğimizi gösterir, birlik oluruz.”

“28 Şubat antidemokratik bir dönemdi”

28 Şubat dönemi ile ilgili de ağır eleştiriler yapan Kurtulmuş, bu dönemde medyanın büyük oyunları olduğuna dikkat çekti. Fadime Şahin gibi ajanların ve sözde tarikat üyelerinin çoğaldığı zamanlarda, halkın dini duygularının suiistimal edildiğinden bahsetti. Tüm bu yaşananlardan kendi partilerinin de nasibini aldığını söyledi.


“Küresel Beylerin her dediğini yaparsanız, sizi ‘Kapıkulu' olarak görürler”

Kurtulmuş, “AK Parti iktidarının, ben şunu istedim de alamadım diyebileceği hiçbir konum yoktur. AK Parti dünyadaki bütün büyük güçlerin desteğini almıştır, buna karşın hangi sorun çözüldü?” diyerek sözlerine devam etti. Saadet Partisi'nin iktidara gelmesi durumunda dış güçlerin oyunlarına gelmeyeceklerini belirterek, amaçlarının Türkiye'nin dağılan parçalarını bir araya getirerek yeniden büyük bir Türkiye kurmak olduğunu söyledi.

“Ülkede sadece beyaz ile siyah yok, başka renkler de var.”

Eksen kayması iddialarına da sert çıkan Kurtulmuş, “Eksen kayması, iktidar gücünü arkasına alarak güç kazanan dış güçlerin, hükümeti sıkıştırmasıdır.” dedi.


Etiketler :