BAŞBAKAN'IN "O" ÇAĞRISI KARŞILIK BULUYOR...

BAŞBAKAN'IN "O" ÇAĞRISI KARŞILIK BULUYOR...

BDP'YE ALTERNATİF İSLAMİ KÜRT PARTİSİ KURULUYOR!

Geçtiğimiz gün partisinin genişletilmiş il başkanları toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan'ın "o" çağrısı karşılık buldu.

Konuşmasında BDP'yi yerden yere vuran Başbakan ;"Bizim dini değerlerimizle alay edenler, nasıl alay ettiklerini izlemişsinizdir. Bu örgüt bütün bunları yapıyor. Özel çalışmalar yapılıyor. Benim dindar kürt kardeşim bunları nasıl fark etmez. Bunlar hiçbir zaman Kürt kardeşlerimin temsilcisi olmadı. Bunlar size hangi hizmeti getirdiler. Artık Selahaddin Eyyubi'nin Kürt torunu yeter artık demeli." ifadelerini kullandı.
 
Alınan bilgilere göre uzun suredir 'MUSTAZAAFLAR HAREKETİ' adıyla siyasi bir yapılanmanın  temelini oluşturan Güneydoğu Hizbullah Cemaati, bu ay içerisinde Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) adıyla Yüksek Seçim Kurulu (YSK)'na başvurmaya hazırlanıyor.
 
BDP/PKK TEDİRGİN

 

BDP/PKK  ye yakınlığıyla bilinen Fırat Haber Ajansı (ANF), bu ay içerisinde resmileşmesi beklenen olan Hür Dava Partisi (Hüda-Par)'ın kurulması haberini, daha önceleri yaptığının aksine ilk defa manipüle etmeden okuyucusuna doğrudan aktarması ise şaşkınlıkla karşılandı.

 
Daha önceleri aralarında büyük çekişmelerin ve çatışmaların yaşandığı Hizbullah cemaatiyle ilgili bu gelişmeyi haber değeri olarak görerek yayımlayan ANF'nin bu tutumu "PKK, Hizbullah cemaatine zeytin dalı uzattı" yorumlarına neden oldu.
 
İLK HEDEF YEREL SEÇİMLER
 
Mustazaflar Hareketi Sözcülerinden Said Şahin'den yapılan açıklamaya göre, ilk hedeflerinin yerel seçimlere girmek olduğunu ve bunun içinde ülkenin doğusundaki ve batısında il ve ilçelerde teşkilatlanmaya gideceklerini belirtti.

 

Hizbullah'a yakınlığıyla bilinen Mustazaaf-Der derneğinin kapatılması ardından, dernek yöneticileri Mustazaaflar Hareketi olarak yeni bir oluşuma giderek kurulacak siyasi partinin çalışmalarına başlamıştı. 

 
Haber : M.Kaya / HABERNAME.COM

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.