Demokratikleşmenin artık bir klibi var!

Demokratikleşmenin artık bir klibi var!

Başbakanlık demokratikleşmenin klibini çekti. Klipte Aleviler için hazırlanan demokratikleşme paketine ilişkin ipuçları yer alırken, farklı inanç gruplarının bir arada yaşamasına vurgu yapıldı

Sabah'ın haberine göre çözüm süreciyle birlikte Kürt sorunu çözmeye çalışan Türkiye, şimdi de Alevi vatandaşların sorunlarına eğiliyor. Kısa süre sonra Alevi açılımını içeren bir çalışmanın kamuoyuna duyurulması beklenirken, Alevileri sokağa çekmeye çalışanlara karşı da 'birlik ve beraberlik' içeren adımlar atılıyor.

TELEVİZYONLAR İÇİN KLİP

Türkiye ikinci demokratikleşme adımına odaklanmışken, Başbakanlık tarafından önemli bir adım daha atıldı. Başbakan Erdoğan'ın da bilgisi dahilinde Başbakanlık Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı (KDGM) bir klip hazırladı. KDGM'nin hazırladığı klibin, bugün televizyonlara yayınlanması bekleniyor. Görsellik noktasında zengin olan ve güçlü mesajlar içeren video, televizyon kanallarının 'prime time' yayınlarında yer alacak. Toplam bir dakika uzunluğundaki klibin adı da özenle seçildi. "Biz Türkiye'yiz" adını taşıyan klip Aleviler için de büyük önem taşıyor. Türkiye'deki farklı inanç gruplarının bir arada ve huzur içinde yaşaması vurgulanan yapım, ikinci demokratikleşme paketine ilişkin de ipuçlarını içeriyor. Adeta demokratikleşme paketinin videosu gibi hazırlanan klip, kamu spotu gibi hazırlanmasına rağmen kamu spotu statüsünde olmayacak.

SEMAH GÖSTERİSİ DE VAR

Uzun zamandır üzerinde çalışılan klip, toplumun ortak paydası olan kültürel motifleri sergileyecek. Yerel müziklerin kullanıldığı klipte, Alevi vatandaşlara ilişkin mesajlar da yer alacak. Alevilerin semah görüntülerinin kullanıldığı yapım, Yunus Emre'nin dörtlükleriyle de zenginleştirildi. KDGM, Yunus Emre dörtlükleri ve "Biz Türkiye'yiz" sloganı ile yaşamın güzelliğini vurgulayarak, birlik ve beraberlik mesajı verecek.

KARDEŞLİK MESAJI

Başbakanlığın hazırladığı "Biz Türkiye'yiz" klibi, topluma birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajı verecek. Vatandaşlar tarafından da beğeniyle karşılanması beklenen klip, ülke içindeki moral ve motivasyonun yükselmesine de katkıda bulunacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.