Başbakanlık'tan "andıç" açıklaması

Başbakanlık'tan "andıç" açıklaması

Başbakanlık "internet andıcı" ile ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na bir yazı gönderdi.

Genelkurmay’da hazırlandığı iddia edilen ve hükümet aleyhine kara propaganda yaptığı belirtilen internet siteleri ile ilgili yürütülen 'internet andıcı' soruşturması kapsamında Başbakanlık, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazı gönderdi. Yazıda Başbakanlık tarafından bu sitelerin kurulması ile ilgili bir emir verilmediği belirtildi.

İnternet andıcı soruşturmasını yürüten Ergenekon soruşturması savcılarından Zekeriya Öz, Başbakanlık'a yazı yazarak, soruşturmaya konu olan internet sitelerinin kurulması ve yayın yapmasının talimatının Başbakanlık tarafından verilip verilmediğini sordu. Savcı Öz'ün bu sorusuna geçtiğimiz günlerde cevap geldi. Başbakanlık tarafından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilen yazıda, bu konuda Başbakanlık'ın herhangi bir talimatının bulunmadığı belirtildi.

Hükümet aleyhine kara propaganda yapmak amacıyla kurulduğu belirtilen sitelerin ortaya çıkması üzerine Genekurmay Başkanlığı, bu sitelerin kurulması için Başbakanlık'tan emir geldiğini duyurmuştu. Ancak Başbakanlık böyle bir emrin bulunmadığını belirterek Genelkurmay'a emrin kim tarafından ve ne zaman verildiğini sormuştu. Genelkurmay bunun üzerine emrin merhum Başbakan Bülent Ecevit zamanında ve sözlü olarak verildiğini açıklamıştı.

İnternet andıcı soruşturmasında eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Hasan Iğsız ile Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu da ifade vermişti. İki isim de ifadelerinin ardından serbest bıkarılmıştı. Soruşturma dosyası, 17 Ağustos 2010'da savcı Zekeriya Öz’den resmi yazı ile istenmişti. Soruşturma dosyasının generallerle ilgili kısmının Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı’ya 24 saat içerisinde devredilmesi istenmiş, ancak savcı Öz istenilen dosyaları göndermemişti. CİHAN

Etiketler :