Başbakanlık'tan son dakika istifa açıklaması

Başbakanlık'tan son dakika istifa açıklaması

Başbakanlık'tan son dakika Ali Babacan ve Erdem Başçı açıklaması. Başbakanlık Babacan ve Başçı'nın istifa edecekleri iddialarını yalanladı

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın istifa edeceği yönündeki iddialara Başbakanlık'tan yanıt geldi.

Başbakanlık'tan yapılan son dakika açıklamasında "Başbakanlık kaynakları olarak tümüyle reddediyor ve yalanlıyoruz. İddiaların nereden kaynaklandığını da anlamıyoruz" denildi.

Bu iddiaları tümüyle reddeden ve yalanlayanBaşbakanlık kaynakları, şunları kaydetti:

"İddiaların nereden kaynaklandığını da anlamıyoruz. Biz bu iddiaları kesinlikle reddediyoruz. Sayın Babacan MGK hazırlık toplantısına geldi, katıldı. Şu anda da MGK toplantısına katılıyor. Bu iddiaları tümüyle reddediyoruz. Böyle bir şey yok. Aynı şekilde Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın da istifa iddialarını yalanlıyoruz."

MERKEZ BANKASI'NDAN ERDEM BAŞÇI AÇIKLAMASI

Başbakanlık'tan gelen açıklamanın hemen öncesinde bir son dakika bilgisi de Merkez Bankası'ndan geldi. Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın bugün ve dün kritik iki toplantıya katılmaması istifa ettiği yönündeki iddiaları güçlendirmişti.  

Merkez Bankası Sözcüsü yaptığı açıklamada, "Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Erdem Başçı, bugün sağlık kontrolü yaptırdı. Önemli bir sağlık problemi bulunmamaktadır. Yarın öğleden sonra görevinin başında olacaktır"dedi.

Başçı dün banka ekonomistleri sunumuna bugün ise Banka Meclisi toplantısına katılmadı. 

merkez-bankasi-baskani-erdem-basci.jpg 

DÜN GECE ANKARA KARIŞMIŞTI 

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın istifa edeceği iddiası dün gece Ankara'yı fena karıştırmıştı.

CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın ve Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın istifa edeceği yönündeki iddiaları gündeme getirmişti

Kuşoğlu'nun istifa iddiasını ortaya attığı akşam Babacan Başbakan Ahmet Davutoğlu'yla program dışı bir görüşme yapma kararı aldığı ortaya çıkınca kulisler iyiden iyiye kızışmıştı.

Ali Babacan'ın istifa edeceği iddiaları ciddiye binmeye başlamıştı.

AÇIKLAMA TANER YILDIZ'DAN GELDİ

Ali Babacan ve Erdem Başçı'nın istifa edeceği yönündeki iddialara yanıt Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'dan geldi. Yıldız, "Böyle bir şey sözkonusu değil"demişti.

ali-babacan-ahmet-davutoglu-recep-tayyip-erdogan.jpg

ERDOĞAN MERKEZ BANKASI'NA YÜKLENİNCE...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Merkez Bankası’nı eleştirmesinden bir saat sonra Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun sürpriz bir şekilde Başbakanlık Konutu’nda bir araya gelmişti.

Görüşme uzayınca da "Babacan istifa etti" iddiası Ankara kulislerinde yayılmış, Babacan yaklaşık 2. 5 saat içeride kalınca kulislerdeki Babacan’ın istifası söylentisine, Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı’nın istifa ettiği söylentileri eklenmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.