Başbuğ işi sulandırıyor

Başbuğ işi sulandırıyor

Haluk Özdalga: Başbuğ'un amacı gerçeğin ortaya çıkması değil, işi sulandırmak.

AK Parti Ankara Milletvekili Haluk Özdalga, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un son günlerde yaptığı açıklamaların hoş görülmesi mümkün olmayan yanlışlarla dolu olduğunu söyledi. Özdalga yaptığı açıklamada, Başbuğ'un amacının gerçeğin ortaya çıkması değil işi sulandırmak olduğunu ifade etti. Özdalga, Türkiye'nin en hayati konularından birinin, askerlerin kesin bir şekilde siyasetin dışında tutulması olduğunu vurguladı.

Açıklamada Özdalga, jandarma uzmanları dahil birbirinden bağımsız dört ayrı kuruluşun orjinal belgedeki imzanın Çiçek'in 'el ürünüdür' dediğini belirterek, Başbuğ'un bütün bunları neden yeterli bulmadığını ve başka neler gerekli olduğunu sordu. Özdalga, "Sayın Başbuğ adeta hukukun dayandığı temel prensiplerle ve sağduyuyla alay ediyor. Belli ki bu hayati konuda Sayın Başbuğ'un amacı gerçeğin ortaya çıkması değil, işi sulandırmak. Acaba neden?" sözlerine yer verdi.

Özdalga, Başbuğ'un, parola kisvesi altında Başbakan Erdoğan'a gerçekten adi bir şekilde hakaret eden ve bu fiile alet olan emri altındaki subaylarla ilgili gerekenleri de henüz tam olarak yerine getirmediğini belirtti. Özdalga, "Sayın Başbuğ şimdi yargı süreci devam eden Erzincan davasının en başta gelen sanıklarından biri hakkında ayrıntılı ve gerekçeli bir hüküm tesis edip basına açıklıyor. Eğer Genelkurmay Başkanı kendisini anayasa ve yasalarla bağlı saymazsa, emri altındakilerden bunu nasıl belirleyecek?" sorusunu yöneltti.

Özdalga, Başbuğ'un 'Ordu Komutanı Saldıray Berk, Alevi köylerini ziyaret ettiği için suçlanıyor. Bu çok çirkin bir olay.' demesiyle ilgili de şöyle konuştu: "Komutan Berk'in Alevi köylerini ziyareti konusu sadece çete üyeliği suçlamasıyla tutuklanmış bulunan bir Astsubay Başçavuş tarafından hazırlanan fişlerden birinde geçiyor. Bu fiş de Berk'i suçlamak için değil, bu fişleri tutan çeteye dönük bir suç belgesi olarak dosyada yer alıyor."

Özdalga, sözlerini "Sayın Bağbuğ'un önemli bir görevi, gazetelere ve televizyonlara uzun açıklamalar yapmaktan çok, TSK içinde siyasete bulaşmış unsurların tasfiyesine dönük kararlı adımların atılmasını sağlamak ve bu konuda ikna edici bilgileri kamuoyuna paylaşmaktır." ifadeleriyle tamamladı.

Etiketler :