Başbuğ Rüyasında Ne Gördü?

Başbuğ Rüyasında Ne Gördü?

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Bandırmada konuçlu 6. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda, Türk savaş uçaklarının olası bir savaşta sahip olduğu imkan ve kabiliyetleri izledi.

Orgeneral Başbuğ, Türk savaş uçaklarının kalkışları ve akınlarının ardından, basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

"Burada
gücü görüyorsunuz. Bize güç ve güven veriyor" diyerek Türk F-16'ların gösterdiği performanstan duyduğu memnuniyeti dile getiren Orgeneral Başbuğ, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın özellikle son dönemde gerçekleştirdiği harekâtlar ve muharebe tecrübesi açısından dünyanın önde gelen hava kuvvetlerinin başında yer aldığını vurguladı. Başbuğ, ABD Hava Kuvvetleri Komutanlığının da Türk Hava Kuvvetlerinin Kuzey Irak'ta gerçekleştirdiği başarılı harekâtları ve tecrübeleri gelip kendilerinden öğrendiği belirterek, "ABD ile Anadolu Şahini Tatbikatında bu tecrübe paylaşıldı" diye konuştu.

TSK'nın bütün unsurları ile bir bütün olduğunu vurgulayan Orgeneral Başbuğ, şunları kaydetti: "Bugün gördüklerimizle
gurur duyuyoruz, iftihar ediyoruz. Aynı zamanda Türk Milleti sizin vasıtanızla bunları görecek. Onlarda gurur duyacaklar ve güvenecekler. Her zaman söylüyorum halkımızın TSK'ya güveni tamdır."

"Şimdi işin doğrusu söylemem gerekirse en ilginci Hava Kuvvetleri" diyen Orgeneral Başbuğ, havada uçmanın ayrı bir duygu olduğunu belirterek başından geçen pilotluk macerasını da anlattı. Başbuğ, şunları söyledi: "Biz teğmenken pilot olmak üzere kursa katıldık. Ama kısmet değilmiş. Kurstan ayrılma durumum oldu. Gerçekten
uçuş farklı bir olaydır. Hele bir uçmaya başladığınız zaman bir aşktır yani. Gerçekten bunu ayrı bir yere koyalım."

Bir gazetecinin 'Pilot olmak içinizde bir ukde olarak kaldı mı?' sorusuna Orgeneral Başbuğ, " Kaldı. Yani dediğim gibi üsteğmenlik dönemimde olmuştu. Tabiî ayrılmak durumunda kaldık kurstan. Daha sonraki dönemde bazen rüyamda bir uyandığımda uçuyorum gökte.
Uçuş güzel hakikaten, zevk yani. Uçuşu ayrı bir yere koymak gerekiyor" dedi..

Orgeneral Başbuğ, '
Dünyaya tekrar gelip asker olsanız, pilot olmak ister misiniz?' sorusuna ise, "Zor bir soru. Bunu daha sonra konuşalım" karşılığını verdi. Orgeneral Başbuğ'un yanında bulunan Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay bir gazetecinin 'Sizde rüyanızda kendinizi bir topçu bataryasında gördünüz mü?' sorusuna, "Çok bir soru. Ama hepsi birbirini tamamlıyor" cevabını verdi.

Başbuğ ve diğer komutanlar daha sonra F-16
uçaklarının kullandığı uçaklara mühimmat yüklenmesi izledi.. Burada gazetecilere konuşan Orgeneral Başbuğ, ikmal personelinin önemine işaret ederek, bir uçağın ortalama 10 ikmal personeline ihtiyaç duyduğunu işaret etti. Uçakların çok gelişmiş ve üstün teknik özelliklere sahip olduğunu vurgulayan Orgeneral Başbuğ, bu yüzden uçak bakımı ve ikmalin ihtisas gerektiren bir konu olduğunu kaydetti. Pilotların yanında teknik personelin de önemli olduğu kaydeden Orgeneral Başbuğ, 6 bin civarında teknik
personelin görev yapması gerektiğini belirtti.

Orgeneral Başbuğ hava hava ve hava yer sergisini izledi.

İHA

Etiketler :