Başbuğ ve Büyükanıt'a şok

Başbuğ ve Büyükanıt'a şok

Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ve Yaşar Büyükanıt hakkında suç duyurusu.

Adalet Platformu üyeleri, Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükkkanıt, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Ali Feyyaz Paksüt, Anayasa Mahkemesi Üyesi Serdar Özgüldür, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin ve 3. Ordu Komutanı Saldıray Berk hakkında suç duyurusunda bulundu.

Kartal Adliyesi'nde suç duyurusunda bulunan Adalet Platformu üyeleri, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gelerek konuyla ilgili basın açıklaması yaptı. Açıklamada, hakkında şikayette bulunulan kişilerin suça iştirak, darbe, adil yargılamayı etkilemek, darbe yapmak, darbeye teşebbüs, darbe anayasasını uygulamak ve savunmak, TBMM'nin yasama faaliyetlerine engellemek, Yargıya baskı yapmak, emir ve talimat vermek, adam öldürmeye sebebiyet vermek, görevi kötüye kullanmak, vatana ihanet, teröre yardım ve yataklık, kaos, işsizlik vb ekonomik psikolojik travmatik zararlar verilmesi, Müslümanlara soykırım misali din kırım uygulanması, inanca baskı, inanca hakaret etmek suçlarından haklarında dava açılmasını istendi. Ayrıca suç duyurusunda suikastları savunan ve hakkında işlem yapmayan hakim ve savcılar işgüzar olarak değerlendirildi ve haklarında hukuki işlem başlatılması istendi.

Suç duyurusunda, "Türkiye Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetleri, yargıçlar ve bürokratlar kutsal olmayıp, mensuplarının suçlardan azade olabileceği de söylenemez. Hesap verebilir ve şeffaf olmayan yapılar elbette ki eleştiriye açık olmalıdır. TSK ve Yargı mensuplarının işlediği iddia edilen hususlarda etkin soruşturma ve faillerin yargılanarak cezalandırılmaları gerekir." denildi.

Etiketler :