Başbuğ'dan Savcıya Talimat!

Başbuğ'dan Savcıya Talimat!

Şamil Tayyar, canlı yayında İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı A. Cengiz'e emrin Org. Başbuğ'dan bir aracıyla geldiğini şok sözlerle açıkladı...

Bugün TV’de yayınlanan Bugün Gazetesi Ankara Temsilcisi Adem Yavuz’un sunduğu Temsilciler Meclisi Programı’nda Balyoz Darbe Planı’na vurulan darbeyle ilgili şok bir bilgi verildi.

 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin’in bir sergi ziyareti sırasında bir telefon aldığı ve “emredersiniz” şeklinde konuştuğu telefonun hemen sonrasındaki saatlerde Balyoz Operasyonu’na müdahale ettiği medyaya yansımıştı.

 

27 Nisan Muhtırası sürecinde, Erkan Mumcu ve Mehmet Ağar’ın Cumhurbaşkanlığı seçimleri için Meclis’e girmemesi öncesinde de benzer bir telefon gelmiş ve haber olmuştu. Daha sonra ortaya çıkan emekli genelkurmay başkanı Org. Karadayı’nın ses kaydında, Karadayı Mumcu’yu aradığını itiraf etmişti.

 

İşte Başsavcı Aykut Cengiz Engin’e gelen o telefonun sırrını Şamil Tayyar açıkladı. Şamil Tayyar, Başsavcı Engin’in kendi başına kendi inisiyatifiyle müdahale etmediğini Genelkurmay Başkanı’nın bir aracıyla müdahale ettirdiğini açıkladı. Tayyar o ismi bildiğini de ekrandan canlı olarak söyledi.

 

Şamil Tayyar şöyle konuştu: “Sayın Başsavcı kesinlikle herhangi bir yerden aranmadığını, müdahale olmadığını kendisini kimsenin aramadığını, ancak önemli hadiseler yaşandığında Adalet Bakanlığı’na bilgi verildiğini ifade etti. Mevzuat gereği de bilgi vermek gerekiyor. Bu sayın Başsavcı’nın bana yaptığı açıklama. Ancak bana sorarsanız eğer ben bunun, Sayın Başsavcının kendi başına inisiyatif kullanarak verdiği bir karar olmadığını düşünüyorum. Ve ben sürece Sayın Genelkurmay Başkanının müdahalesi olduğunu düşünüyorum. Ama bu müdahale genelkurmay başkanının başsavcıyı arayarak değil üçüncü şahıslar üzerinden yani başsavcıyla irtibat kurabilecek makamlar üzerinden, ismini söylemeyim, irtibat kurduğunu düşünüyorum.”

 

Zaman Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Ünal ise, “Genelkurmay’ın sistem içinde büyük bir ağırlığı var. Bu hepimizin malumu. Rütbesi yüksek asker kişilere yargının bile dokunmasında ne kadar sıkıntı çıkıyor. Bunu kabul etmemiz lazım” dedi.

 

Programda yorumlarıyla oldukça farklı fikirler ortaya koyan Radikal Gazetesi Ankara Temsilcisi Murat Yetkin sürece dikkat çekerek, “Ergenekon davası sadece bir darbe davası olarak tutulabilseydi, şimdiye çoktan çözümlenmiş ve cezalar verilmişti. Sulandırmanın komplikasyonlarını yaşıyoruz” dedi.

Etiketler :