Basından sebep 3 araç değiştirdi

Basından sebep 3 araç değiştirdi

Mehmet Ali Ağca, Ankara'da geceyi geçirdiği otelden özel bir araçla ayrıldı. Ağca, otoyoldan İstanbul'a doğru giderken, peşindeki habercileri atlatmak için 3 araç değiştirdi. Ağca'nın korumaları yolu trafiğe kapatttı.

 

Ağca'yı koruyanlar ise basın mensuplarının görüntü almasını engellemek için yolu trafiğe kapattı.
Abdi İpekçi cinayetinden ve Papa 2. Jean Paul'a suikast suçlarından ömür boyu hapis cezasını tamamlayarak önceki gün Sincan F Tipi Cezaevi'nden tahliye olan Ağca, geceyi Ankara'daki Sheraton Oteli'nin Suit odasında geçirdi. 20 Ocak'ta Çırağan'da basın toplantısı yapacağı açıklanan Ağca, akşam saatlerine doğru kaldığı otelden ayrıldı. Basın mensuplarına görünmemek için garajdan çıkan Ağca'nın içinde bulunduğu araç, İstanbul'a doğru yola çıktı. Ağca'nın otelden ayrıldığını fark eden basın mensupları da Ağca'nın peşine takıldı.

İstanbul'a gitmeye çalışan Ağca, Ankara Akıncılar gişelerine varmadan basın mensuplarına yakalandı. Basının görüntü aldığını fark eden Ağca'yı koruyan şahıslar, bu kez yol ortasında durup araç değiştirdi. Basın mensuplarının görüntü alması ve takip etmesi engellenmeye çalışıldı. Ağca, bindirildiği son araçla Ankara sınırlarını terk ederek İstanbul'a doğru gitti.

Ağca'nın bir televizyon kanalıyla anlaşarak canlı yayına katılacağı iddia edildi.

Etiketler :