Van Belediye Başkanı Bekir Kaya Tutuklandı

Van Belediye Başkanı Bekir Kaya Tutuklandı

BDP'lilere yönelik KCK operasyonu kapsamında gözaltına alınan ve dün mahkemeye çıkarılan Van Belediye Başkanı Bekir Kaya tutuklandı.

Van'da aralarında belediye başkanlarının da bulunduğu BDP'lilere yönelik KCK operasyonu kapsamında gözaltına alınan ve dün mahkemeye çıkarılan Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Güler ile BDP eski il başkanı Cüneyt Caniş tutuklandı.

Emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra dün sabah saatlerinde adliyeye sevk edilen Van Belediye Başkanı Bekir Kaya ile Başkale Belediye Başkanı Hecer Saruhan, Bostaniçi Belde Belediye Başkanı Nezahat Ergüneş, eski Başkale Belediye Başkanı İhsan Güler, BDP İl Başkanı Mihriban Şah ve eski BDP İl Başkanı Cüneyt Caniş, savcıya ifade verdi. Yaklaşık 12 saat süren ifadenin ardından savcılık, Başkale Belediye Başkanı Saruhan'ı serbest bıraktı, 5 kişiyi tutuklama talebiyle mahkemeye sevk etti.

Bu sabah saatlerinde biten duruşmada Bostançi Beldesi Belediye Başkanı Nezahat Ergüneş ile BDP Van İl Başkanı Mihriban Şah serbest bırakıldı, Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, BDP Van eski İl Başkanı Cüneyt Caniş ve Van Belediye Başkan Yardımcsı İhsan Güler 'terör örgütü üyeliği' suçundan tutuklandı.

Özel Yetkili Van Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin talimatı doğrultusunda, 07 Haziran'da, Van İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince Van merkez, Başkale, Özalp, Muradiye, Edremit ve Bostaniçi belediyeleri ile bazı ev ve iş yerlerine düzenlenen eş zamanlı operasyonda, aralarında BDP'li 6 belediye başkanının da bulunduğu 14 kişi gözaltına alınmış, emniyetteki işlemleri tamamlanan 6 kişi dün adliyeye sevk edilmişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.