Başkan Develioğlu Macaristan'a Gidiyor

Başkan Develioğlu Macaristan'a Gidiyor

Başkan Develioğlu Budapeşte'nin Újbuda ilçesi ile kardeş şehir protokolü imzalamak, ikili işbirliği ve dostluğu geliştirmek üzere Macaristan'a gidiyor.

 

 
İstanbul'un prestijli yaşanabilir ilçesi Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu'nu başkanlık makamında ziyaret eden Macaristan'ın Kayseri Fahri Konsolosu ve DEİK - DTİK Avrupa Bölge Başkan Yardımcısı Osman Şahbaz Újbuda Belediye Başkanı Dr.Tamás Hoffmann'ın ''davet mektubu'' 'nu teslim etti. Başkan Develioğlu Budapeşte'nin Újbuda ilçesi ile kardeş şehir protokolü imzalamak, ikili işbirliği ve dostluğu geliştirmek üzere Macaristan'a gidiyor.
 
İstanbul'un prestijli yaşanabilir ilçesi Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu'nu başkanlık makamında ziyaret eden Macaristan'ın Kayseri Fahri Konsolosu ve DEİK - DTİK Avrupa Bölge Başkan Yardımcıs Osman Şahbaz Újbuda Belediye Başkanı Dr.Tamás Hoffmann'ın ''davet mektubu'' 'nu teslim etti. Başkan Develioğlu Budapeşte'nin Újbuda ilçesi ile kardeş şehir protokolü imzalamak, ikili işbirliği ve dostluğu geliştirmek üzere Macaristan'a gidiyor.
 
Başkan Osman Develioğlu Fahri Konsolos Osman Şahbaz'ı samimi bir ortamda gayet sıcak bir ilgi ile kabul etti.
 
Şahbaz '' Újbuda Belediye Başkanı Dr.Tamás Hoffmann ve Macaristan İstanbul Başkonsolosu Hendrich Balázs'ın selamını getirdim'' dedi.
 
Oldukça samimi geçen ortamda Başkan Develioğlu'' Ülkeler arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi yönünde görüş bildirerek; ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, iki ülke arasındaki bu muhabbetin ve sıcak ortamın devam etmesi gerektiği temennisinde bulundu''
Develioğlu'' Budapeşte'nın Tuna Nehri kıyısındaki Újbuda Belediye Başkanı Dr.Tamás Hoffmann'dan getirdiğiniz davet mektubuna ve yolladığı nazik manevi değeri yüksek hediyelere teşekkür ederim. Başkan Dr.Tamás Hoffmann'ın davetine icabet ederek, Mayıs ayı ortalarında Macaristan'ın Başkenti Budapeşte'ye Bahçelievler Belediyesi olarak resmi biz ziyaret gerçekleştireceğiz. İki dost milleta arasında var olan güzel ilişkileri daha da gelişmesine katkı vereceğiz. Bu yıl cihan padişahi Kanuni Sultan Süleyman'ın Zigetvar'da şehit düşüşünün 450. yılı hatırasına birçok etkinlik olacaktır. Bizim bu ziyaretimiz bu etkinliklere, ticari ilişkilerimize katkı sağlar'' dedi.
 
Konsolos Şahbaz '' Misafirperverliğiniz ve gönülden yakın ilginiz için çok teşekkür ediyorum. Újbuda Belediye Başkanı Dr.Tamás Hoffmann sizi ve heyetinizi Budapeşte'ye davet ediyor. Dost ülke Macaristan ile dış ticaret potansiyelimizi artıracak gücümüz var. Üreten ve çalışkan işadamlarımız için hala Macaristan'da keşfedilmemiş yatırım, ticaret ve işbirliği alanları mevcuttur. Kaliteli, yeni iş modellerimizin olduğu ''Made in Turkey'' algısını inovatif girişimcilikte öncü olan Macaristan'a da taşımalıyız. Avruapa'nın lojistik merkezi ve kavşak noktası Macaristan farklı iş alanlarında yatırıma açık. İşte bu potansiyeli harekete geçirmek için Sayın Başkan Osman Develioğlu'na davet mektubunu getirdik. Bahçelievler ve Macaristan arasındaki ilişkilerin gelişmesi için farklı güzel fikirlerim var. Ayrıca Başkonsolos Hendrich Balázs'da sizi yeni taşınacakları Başkonsolosluk ofisine kahve ikram etmeye davet ediyor'' dedi.
 
Ziyaretin ardından Fahri Konsolos Osman Şahbaz Bahçelievler Belediyesi'nden ayrıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.