"Başkana sahada cevap vereceğim" dedi

"Başkana sahada cevap vereceğim" dedi

Yattara "Başkana sahada cevap vereceğim" dedi, tedavi ücretini kendi ödeyeceğini söyleyip yeni bir gündem yarattı! Yönetimin kendisini satmak istediğini ancak ayrılmak istemediğini kaydeden Yattara'ya ilk ancak kısa yanıt Asbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu'

-“TEDAVİMİ KENDİM KARŞILAYACAĞIM”-
Trabzon’da doktorların oynayabileceğini söylediğini ancak ayağında ağrı olduğunu kaydeden yıldız futbolcu şöyle devam etti;
“Ben oynamak istiyorum. İyi hissetsem oynayabilirim de. Zaten şimdi oynayabilmek için kendi doktoruma gidiyorum. Paramı da kendim veriyorum, çünkü oynamak istiyorum”.

Muhabirin “Tedavini kendin mi karşılayacaksın?” diye tekrar sorusuna da Gineli futbolcu; “Evet kendim karşılayacağım çünkü oynamak istiyorum. Ayağımda halen şiş var, inşallah düzeleceğim” yanıtı verdi.

-“BEN SAKATIM..”-
Broos’un kendisini kadroya almadığı iddialarına ise “Ben sakatım.. Çok açık konuşuyorum..” karşılığını veren Yattara şöyle devam etti;
“Herkes sakat olarak oynayabilir ama verimli olamazsınız. Ben Trabzonspor seyircisini kırmak istemiyorum. O yüzden şimdi gidiyorum, sonra iyileşiyorum ve de eski Yattara gibi oynuyorum. Ancak bu durum, tedaviden sonra olabilir, bu şekilde oynayamam”.

-“PROTESTOYA ÜZÜLDÜM, BU TAKIMI ÇOK SEVİYORUM”-
Seyircinin protestosuna da üzüldüğünü kaydeden Yattara, “Çok üzüldüm. Ben bu takımda 7 senedir oynuyorum.. Bu takımı gerçekten çok seviyorum.. Böyle bir protestoya da üzülüyorum.. Ama futbolda her şey olabilir. Bugün sakatım ve böyle bir protesto oldu. Ama iyileşeceğim, yeniden oynayacağım, sonra yine bakacağız.. Ama ben her zaman bu takımı çok seviyorum” diye konuştu.

-“BROOS İLE SORUNUM YOK”-
Muhabirin “Broos’a Beşiktaş maçında oynayabilirim dedin mi?” sorusuna ise Yattara, “Söylemedim. Zaten hoca baktı ki antrenmanda seke seke yer alıyorum, bu nedenle kadroya almadı. Ama benim Hugo Broos ile bir problemim yok” yanıtı verdi.

-“BENİ SATMAK İSTİYORLAR”-
Muhabirin “Peki yönetimle aranda problem var mı?” soruna ise yıldız futbolcu;
“Bilmiyorum, beni satmak istiyorlar. Ben gitmek istemiyorum. Ben Trabzonspor’da oynamak, kendimi affettirmek istiyorum bu taraftara. Ondan sonra bakarız. Sadece eski Yattara’yı izlettirmek istiyorum” yanıtı verdi.

-ÖNCE 61’İN HAKKINI VERMEK İSTİYOR-
Trabzonspor’da şehrin plaka numarası olan 61 numarayı giydiğini ve bunun karşılığını vermek istediğini belirten başarılı futbolcu; “Ben öncelikle bu numara ile kendimi sahada göstermek istiyorum. Ondan sonra beni satabilirler” dedi.

-“SADRİ ŞENER’E SAHADA CEVAP VERECEĞİM”-
Kendisi için “Trabzonspor’da misyonunu tamamladı” diyen başkan Sadri Şener konusunda da konuşan Gineli futbolcu şu bomba ifadeyi kullanarak sözlerini noktaladı;
“Sadri Şener konusunda bir şey söylemiyorum. Ben öncelikle sahada cevap vereceğim Sadri Şener’e. Şimdi bir şey söylemek istemiyorum”..

-GÜNDEME OTURDU-
Lig Tv’de yer alan bu açıklamalarında Belçika’da kendi doktoruna tedavi olmak istediğini ve başka bir problemi olmadığını kaydeden Yattara, tedavi ücretini kendi parasıyla ödeyeceği, yönetimin kendisini satmak istediğini belirtmesi ve başkana mesajı ile yine gündeme oturdu.

Yattara ile yapılan röportajın ardından “tedavi ücreti” konusu hakkında Lig TV’de Futbol Gündemi programına değerlendirmelerde bulunan Trabzonspor Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, Gineli oyuncunun kendi parası ile tedavi olacağı açıklamasının doğru olmadığını kaydetti.

Hacısalihoğlu diğer konular hakkında konuşmadı ancak camianın ileri gelenleri ve başkan Şener’in bu konuda ne yanıt vereceği merakla bekleniyor.

İşte Hacısalihoğlu’nun ajansspor.com tarafından derlenen sözleri;

-“3-5 BİN EURONUN LAFI OLMAZ”-
Hacısalihoğlu programda “tedavi ücreti” konusunda sorulara maruz kalırken, bu konuda yaptığı değerlendirmede;
“Yattara’nın kendi parası ile tedavi olacağı iddiası doğru değil. Daha önce de aynı doktora gitmişti zaten. Sakatlığı idmanda yeniden nüksedince kendisi bize ‘hem kontrol edilmesi, hem de bu ara dönemde Gine’de ailesiyle ilgili bir takım işleri halletmek için’ izin istedi. Tedavisi ücretini kendisinin vermesi mümkün değil. Öyle bir talebi de yok zaten. Kaldı ki tedavi ücreti olan 3 – 5 bin euronun Trabzonspor için lafı bile olmaz. Trabzonspor kimse için de böyle bir uygulamayı da yapmamıştır zaten. Ya bu bir tercüme hatasıdır ya da futbolcunun yanlış bir ifadesidir” diye konuştu.

-“YATTARA ÇOK SİVRİ”-
Bu açıklamaların Yattara’nın kendi ağzından çıktığının hatırlatılması üzerine ise Hacısalihoğlu, “Yattara zaten çok sivri bir oyuncu, çok özel bir oyuncu” derken şöyle devam etti;
“Kendisi çok fazla gündemde olan, haklı-haksız eleştirilen, bir çok konu ile gündeme gelen bir oyuncu. Sanırım ‘tedavimi ben kendim yaptıracağım’ diyerek kulübe külfet olmayacağını ifade etmek istedi. Ücret 100 bin - 200 bin euro olsa, o zaman ‘sen ödüyorsun, ben ödüyorum’ muhabbeti yapılabilir. Ancak şuan böyle bir konu yok” dedi.

-SÖZ DE VERMİŞ, YAZILI KAĞIT DA..-
Yattara’nın yaklaşık 10 günlük ayrılık sürecinde söz verdiğini kaydeden Hacısalihoğlu yıldız futbolcunun yönetime de; ‘Gideceğim ve sapasağlam döneceğin, bana güvenin, inanın. Söz veriyorum’ dediğini belirtirken,
“Biz de ‘madem öyle ‘tamam, ayağındaki problem kafanı da meşgul ediyor, idman yapmanı da etkiliyor, o zaman tedavini yaptır gel’ dedik. Doktoruna zaten zaman zaman gidiyordu ve telefonla da konuşuyordu” diye konuştu.

“Yattara bize bu konuda yazılı kağıt da verdi” diyen Hacısalihoğlu, bunların futbolun içinde olan durumlar olduğunu ifade ederken, ancak Yattara’nın hissi davrandığını kaydetti.

-YÖNETİM AÇIKLAMIŞTI-
Bordo-mavili kulübün internet sitesi önceki gün Yattara’nın tedavi için gitmesine izin verdiliğini açıklamış, duyuruda şunlar kaydedilmişti;
“Yeni sezon hazırlık kampında oynanan Standard Liege maçında sakatlanan oyuncumuzun şahsi doktoruna muayene olma talebi kabul edildi. Tedavi amacıyla Avrupa'ya gidecek Yattara'nın Kasımpaşa maçının ardından Trabzon'da olması istendi”.

Etiketler :