Başkanlık iddiayı doğrulamadı

Başkanlık iddiayı doğrulamadı

Başbakanlık kaynakları, gözaltına alınanları serbest bırakacağı yönünde kendilerine bir bilgi ulaşmadığını bildirdi.

İsrail hükümeti yardım filosundaki herkesi serbest bırakma kararı aldığı yönündeki haberler teyit edilemiyor. Şu ana kadar Dışişleri bir açıklama yapmazken, Başbakanlık kaynaklarından gelen yeni açıklama kafaları karıştırdı.

Sıklıkla manipüle haberlerin yapıldığı iddialarını doğrular cinsten yapılan açıklamada, İsrail'in, Gazze'ye yardım götüren gemilerden gözaltına alınanları serbest bırakacağı yönünde kendilerine bir bilgi ulaşmadığı bildirildi.

Alınan bilgiye göre, Gazze'ye yardım filosundan gözaltına alınanların serbest bırakılacağı yönündeki bilgi Başbakanlığa ulaşmadı. Başbakanlık kaynakları, bu konunun teyit edilmediğini kaydetti.

Siyonist yetkililerin geçen zamana karşın tutsak ve yaralılar hakkında resmi bir açıklama yapmaması manidar bulunurken, bazı gönüldaşların kayıp olduğu iddilarına da verilen bir cevap yok.  Gönüldaşlara esir muamelesi yapılırken, Siyonist devletin tavrında bir değişiklik olmayışı da gerilimi yükseltmeye devam ediyor. Siyonistlerin kabul edilemez tavrına karşı Türkiye'nin tavrı merak ediliyor.

ajanslar-habername

Etiketler :