Başkent'te YÖK protestosu

Başkent'te YÖK protestosu

Türkiye'nin çeşitli ilerinden Ankara'ya gelen kalabalık bir öğrenci grubu, YÖK'ün kuruluş yıl dönümünü protesto etti.

Sabah saatlerinde Ankara'ya gelen öğrenci gruplara Cebeci Ankara Üniversitesi önünde toplandı. Öğrencilere çeşitli sivil toplum kuruluşları da destek verdi. Eylem nedeniyle Cemal Gürsel Caddesi, Kızılay istikameti çift yönlü trafiğe kapatıldı. "Sınavlar kalkacak YÖK dağıtılacak", "YÖK, polis, medya bu abluka dağıtılacak", "YÖK'e hayır" sloganları atan öğrenci grubu buradan yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında YÖK ve hükümet aleyhine slogan atan grup, Sakarya Caddesi'nden toplandı.

Otobüs üzerine kurulan platformda öğrenciler adına basın açıklaması yapıldı. Açıklamada, 6 Kasımın üniversitelerin YÖK'ün tahakkümü altına girdiği gün olduğu, 29 yıldır YÖK'ün kaldırılması için mücadele verildiği belirtildi.

Bu eylemin ardından başka bir öğrenci grubu daha eylem yaptı. Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi önünde toplanan grup, buradan Kızılay Ziya Gökalp Caddesi'ne doğru yürüdü. Gençlik Muhalefeti üyesi bir grup, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın temsili maketini yaktı. Uzun süre eylemlerini devam ettiren grup üyeleri, eylemin ardından müzikal dinleti ile bir süre eğlendi. Grup üyeleri daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Eylem nedeniyle polis ekipleri çevrede yoğun güvenlik önlemi aldı. Polis eylemcilerle karşı karşıya gelmemek için grubu uzaktan takip etti. Bir polis helikopteri de havadan ekiplere destek verdi. YÖK nedeniyle gerçekleşen her iki eylem de sorunsuz sona erdi.

Eylemin ardından Kızılay-Cebeci istikameti tekrar trafiğe açıldı.

Etiketler :