Başlıyoruz! İlk rakip Gürcistan!

Başlıyoruz! İlk rakip Gürcistan!

GÜNÜN MAÇI - A Milli Takımımız, 2014 Dünya Kupası elemeleri öncesi Gürcistan ile ilk hazırlık maçına çıkacak.

2014 Dünya Kupası elemeleri öncesi Avusturya'nın Leogang bölgesinde kamp yapan A Milli Takımımız, ilk hazırlık maçında Gürcistan ile karşı karşıya geliyor.

119 kez ay yıldızlı formayı giyerek rekor kıran Rüştü Reçber'in Milli formaya veda edeceği karşılaşma, Salzburg kentindeki Red Bull Arena'da oynanacak. Mücadeleyi Avusturya Futbol Federasyonu'ndan Markus Hamater yönetecek. Hamater'in yardımcılıklarını Roland Brandner ve Christian Trunner yapacak. Maçın dördüncü hakemi Gerhard Grobelnik olacak.

TRT Spor ve LigTV'den naklen yayınlanacak karşılaşmayı farkı ile de dakika dakika takip edebilirsiniz.

2014 Dünya Kupası hazırlıklarını sürdüren A Milli Takımımız, Abdullah Avcı yönetimindeki yenilenen yüzüyle Gürcistan karşısına çıkıyor. Öte yandan mücadele 29 Şubat'ta ilk maçına çıkan Milli Futbol Takımı teknik direktörü Abdullah Avcı'nın da ikinci maçı olma özelliğini taşıyor.

Takımın son yaptığı idmanda kampın ilk gününden bu yana sakatlıkları nedeniyle salonda çalışan Alper Potuk ile Engin Baytar'ın takımla çalıştığı ifade edildi. Hafif sakatlığı devam eden kaleci Volkan Demirel'in ise son idmanı koşuyla tamamladığı öğrenildi.

Milli forma ile son kez yeşil sahalara çıkacak olan Rüştü Reçber ise maç öncesi yaptığı açıklamada "Türk Milli Takımı'nın forması giymek her gencin hayalidir. Bu formayı başarıyla temsil ettim. Abdullah Avcı Hocam beni onurlandırdı. Türk Milli Takımı'nın yenilenen jenerasyonu ve kadrosuyla 2014 Dünya Kupası grup elemelerinde büyük başarılara imza atacağından şüphem yok." ifadelerini kullandı.

MUHTEMEL 11'İMİZ

Rüştü
Serdar Aziz
Bekir
Semih
Hasan Ali
Arda
Selçuk
Mehmet Topal
Emre
Caner
Burak

STAT: Red Bull Arena
SAAT: 21:00
HAKEM: Markus Hamater
YAYIN: LigTV & TRT Spor

490. MAÇ

A Milli Takımımız, Avusturya'nın Salzburg kentinde Gürcistan ile yapacağı özel maçla birlikte 490. karşılaşmasına çıkacak. Milli Takım 89 yıllık tarihinde, 259'u resmi, 230'u özel olmak üzere geride kalan toplam 489 maçta 175 galibiyet, 116 beraberlik alırken, 198 kez de rakiplerine yenildi.

Ay-yıldızlı ekip, 211'i deplasmanda, 209'u iç sahada, 69'u da tarafsız sahada olmak üzere bu maçlarda toplam 630 gol atarken, kalesinde ise 732 gol gördü.

GÜRCİSTAN İLE 5. KEZ

A Milli Takım, rakibi Gürcistan ile 5. kez karşı karşıya gelecek. Türkiye, Gürcistan ile ilk maçını 21 Ağustos 2002'de Trabzon'da yaptı. Milliler, 2002 Dünya Kupası'ndaki üçüncülükle tarihi başarıya imza attıktan sonraki ilk karşılaşmalarında Hüseyin Avni Aker Stadı'ndaki özel karşılaşmada rakibini Arif Erdem, Cihan Haspolatlı ve Nihat Kahveci'nin golleriyle 3-0 yendi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.