Başörtüsü Baykal'a soruldu

Başörtüsü Baykal'a soruldu

Baykal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından gündeme getirilen başörtüsü tartışmasının siyasete karıştırılmaması gerektiğini söyledi ve:

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, patisinin Korkuteli İlçe Teşkilatı'nın düzenlediği yemeğe katılmak üzere memleketi Antalya geldi.

Antalya Havalimanı'na Türk Hava Yolları'na ait tarifeli uçakla gelen Deniz Baykal, havalimanı çıkışında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde 'türban sorununu çözeceklerini, çözmeye kararlı olduklarını' dile getirmiş, ancak daha sonra 'kız öğrencilerin türbanla üniversiteye gideceklerini' ifade etmediğini söylemişti.

Memleketi Antalya'ya gelen Deniz Baykal da konuyla ilgili olarak, başörtüsünün siyasetin içerisine çekilmemesi gerektiğini ifade etti. Başörtüsü konusunun siyasi gerginlik haline getirilmemesi gerektiğini belirten Baykal, "Bu konularda bizim politikamız ortadadır. Bu konular siyasi gerginlik haline dönüştürülmemelidir. Türkiye'de zaten son zamanlarda bir toplumsal sağduyu işlemeye başlamıştır. Ve bunun sonucu olarak bu tip konular toplumun ortak tercihi olarak siyaset gündemin dışına düşmüş idi. Bu tabloyu değiştirmemek lazım. Bu konuyu siyasi tablo siyasi gerginlik haline dönüştürmemek bu sorunun çözümü için en doğru yaklaşımdır." şeklinde konuştu.

'TÜRKİYE MAVİ MARMARA'YA YAPILAN SALDIRIYI KABULLENMİŞTİR'

Gazetecilerin, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İsrail Ticaret Bakanı Eliezer ile Brüksel'de gizli görüşmesinin hatırlatılması üzerine Baykal, Türkiye'nin yapılan saldırıyı kabul ettiğini savundu.

Mavi Marmara Gemisi'nde izlenen politikanın baştan itibaren yanlış olduğunu öne süren Baykal, "Türkiye, Mavi Marmara organizasyonunu yüzüne gözüne bulaştırmıştır. Onun altında kalmıştır. Hala hesabı sorulmamış 9 cenaze var. Bunun karşısında Türkiye etkin bir politika geliştirememiştir." dedi.

İsrail hükümetinin Türkiye'den özür dilemediği, gemileri geri vermediğini hatırlatan Baykal, Türkiye'nin İsrail'i muhatap alarak görüşmesini eleştirdi. Baykal, ortada hesabı görülmemiş cenazeler olduğunu ve buna rağmen Türkiye'nin görüşmelere başlamasının, yapılan saldırıyı kabullenme anlamına geldiğini iddia etti.

'KILIÇDAROĞLU ŞEHİT YAKINLARINA DESTEK İÇİN HAKKARİ'YE GİTTİ'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Çukurca ve Irak sınırına giderek sıfır noktalarındaki siperlerde incelemede bulunmasını değerlendiren Baykal, bunun, teröre hayatlarını verenlere destek amacıyla yapıldığını savundu.

Hükümetin terörle mücadelede etkin bir politikasının olmadığını ifade eden Baykal, "Biran önce terör konusunda etkin sonuçlar alacak bir etkin politikaya ihtiyacımız var. Bu politika oluşturma çalışmalarında biz en büyük ilgili gösteriyoruz." dedi.

CİHAN

Etiketler :