Mühendisin Ajandası Rüşveti Deşifre Etti

Mühendisin Ajandası Rüşveti Deşifre Etti

Rüşvet suçlamasıyla gözaltına alınan ve hakkında yurtdışı yasağı getirilen Siirt Belediye Başkanı Sadak’ı yakan rüşvet belgeleri belediye mühendisinin ajandasından çıktı. Mühendisin, ödemeleri kalem kalem not ettiği görülüyor.

Mali polisin Siirt, Kurtalan, Eruh ve Gökçedağ belediyelerine yönelik yolsuzluk operasyonunda rüşvetin belgesi çıktı. Operasyon kapsamında gözaltına alınan şüphelilerden Selahattin Kara 'nın ajandasında Selim Sadak 'a ve belediye bürokratlarına verilen rüşvetin ve ihalelerdeki vurgunların kalem kalem yazıldığı görüldü. Cumhuriyet Savcısı 'nın Sadak hakkında tutuklama talep etmesine neden olan ajandada; “

Adnan 'a verilen (Başkana verilmek üzere) 5 bin TL”, “Siirt 'e yapılan havaleler 62 bin TL (Bşk)” şeklinde ibareler bulunuyor.

Verdiklerini tek tek not etmişler

Siirt Başsavcılığı tarafından 2011 yılı Ocak ayında düzenlenen yolsuzluk operasyonu kapsamında Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak 'ın şüpheli sıfatıyla savcılık tarafından sorgulanmasının nedeni belli oldu. Siirt Belediyesi 'nde mühendis olarak çalışan Selahattin Kara 'nın rüşvet trafiğini not ettiği ajandanın Başkan Sadak 'ın ve belediye bürokratlarının başını yaktığı öğrenildi. Operasyonda gözaltına alınan Selahattin Kara 'nın ev aramasında el konulan ajandada, Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, belediye meclis üyeleri ve belediye bürokratlarına paralar ödendiği görüldü.

İŞADAMI VE MÜHENDİSİN NOTLARI

Belgeler arasında yer alan şüpheli iş adamlarından birine ait “Siirt 'e Yapılan Havaleler” isimli el yazısısiyla rakamlar var. Başka bir belgede ise 12 Ocak 2010 tarihinde karşısında “Bşk” ibaresi bulunan bir kişiye 62 bin TL, 24 Haziran tarihinde de 12 bin 500 ödendiği belirlendi. Aynı belgede “YB” rumuzlu bir kişiye de 2 kez 25 'şer bin TL ödendiği görüldü. Yapılan tahkikatta Bşk rumuzuyla Selim Sadak 'ın YB ile de SİSKİ Müdürü Yekta Bilek 'in kast edildiği anlaşıldı.


 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.