Batman'da 3 bin kişi hastaneye başvuruyor

Batman'da 3 bin kişi hastaneye başvuruyor

Batman'da günlük 3 bin kişi grip yüzünden hastaneye başvuruyor.

Batman'da görülen soğuk algınlığı ve gripteki artış endişeye yol açtı. Üst solunum yolları rahatsızlığı şikâyeti ile ortalama günlük 3 bin çocuk hastanelere akın ediyor. Hastanelerin acil servis, poliklinik ve koridorları burun akıntısı, yüksek ateş, kas ağrısı, halsizlik bulantı ve kusma şikâyetiyle gelenlerle dolup taştı.

Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nin acil servisine bir günde büyük çoğunluğu yüksek ateş ve öksürük şikâyetiyle 800'e yakın çocuk akın etti.

Batman İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Erkal Ay, mevsimsel nedenlerden dolayı özellikle çocuklarda sık görülen grip ve üst solunum yolu hastalıklarında geçen yıllara oranla yüzde 15 artış yaşandığına dikkat çekti. Dr. Ay, bu yıl Batman da yeteri kadar yağış yağmaması artan hava kirliliğinin rahatsızlıkların artmasında etkili olduğunu ileri sürdü.

AİLE HEKİMİNE BAŞVURUN

Sağlık Müdürlüğü olarak tüm tedbirleri aldıklarını belirten Müdür Ay, hastanelerde yoğunluk yaşanmaması için vatandaşlardan aile hekimlerine gitmelerini istedi. Vatandaşların hizmete giren aile hekimliği hizmetini iyi kullanmadığını bu nedenle hastanelerde yığılmaların yaşandığını belirten Müdür Ay, özellikle 05 yaş ile 65 yaş üstü vatandaşlar ile kronik hastalığı olan vatandaşların dikkatli olmasını istedi.

BOL BOL SIVI TÜKETİN

Vatandaşların kalabalık yerlerden uzak durması gerektiği, yaşlı vatandaşların ise evden çıkmaması gerektiği uyarısında bulunan Müdür Dr. Ay, "Hastanelerde her türlü tedbiri aldık. Vatandaşlar, özellikle küçük çocuklar bol bol portakal, mandalina gibi C vitamini içeren meyveler tüketmelidirler. İstirahata mutlaka büyük önem verilmeli. Bu konuda tüm hastanelerimizde gerekli önlemler alınmıştır." diye konuştu.

Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Başhekim Dr. Nuri Kaya ise çocuk acile normal zamanda 400 hasta başvururken, son günlerde bu sayının günlük 800'ü aştığını söyledi.

Acil servise öksürük ve yüksek ateş yakınması ile başvuran hasta sayısında çok büyük artış yaşandığına dikkat çeken Kaya, günde başvuran bin civarında hastanın büyük çoğunluğunun faranjit, bronşit, soğuk algınlığı ve grip gibi değişik virüslerle olabilen, üst solunum yolları rahatsızlığı yaşadığına dikkat çekti.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :