Batsın Bu Jüristokrasi

Batsın Bu Jüristokrasi

Genç Siviller, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) verdiği son karara "Batsın Bu Jüristokrasi" diyerek tepki gösterdi.

HSYK'nun suçluların peşini bırakmayan genç savcılarla yıldızının bir türlü barışmadığını belirten Genç Siviller, "Biz karşı koymadıkça, bu acımasız Jüristokrasi, daha kaç savcıyı kurban edecek?" sorusunu yöneltti.

 

HSYK'nun Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı'nın tutuklanması ile sonuçlanan soruşturmayı yöneten savcıların yetkilerini kaldırmasına tekpiler devam ediyor. Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Genç Siviller, HSYK'nın suçluların peşini bırakmayan genç savcılarla yıldızının bir türlü barışmadığını belirtti.

 

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Hukuk mu üstün, hukukçu mu? Dün kimin üstün olduğunu, HSYK'mn verdiği kararla tekrar öğrenmiş olduk. Bu ülkede ne zaman birşeyler açığa çıkacak olsa, ne zaman umutlansak birileri yine düğmeye basıyor demekten de artık fena halde canımız sıkıldı. Koca koca kurul üyesi hakim-savcılann, suçluların peşini bırakmayan genç savcılarla neden bir türlü yıldızlarının barışmadığını anlayabiliyoruz. Tıpkı Ferhat Sarıkaya'nın da Şemdinli'de sorgulanmaya teşebbüs bile edilemeyecek insanları, iddianameyi koyması sonucunda, meslekten men edilmesini anlayabildiğimiz gibi. Biz karşı koymadıkça, bu acımasız Juristokrasi, daha kaç savcıyı kurban edecek? Yaptığı hukuksuzluklarla iştahı iyice kabaran jüristokratlara daha kaç Ferhat Sarıkaya gerekecek. Tüm bunların "Bir Daha Asla" olmasına tahammülü olmayan biz; herkesi, H5YK, Yargıtay ve Adalet Bakanlıgı'na, yüzlerce faks çekerek tepkisini göstermeye davet ediyoruz. Yalnızca Genç Siviller olarak, 1.000 adet aşağıdaki dokümandan faks olarak ilgililere gönderiyoruz."

Etiketler :