Batum'u şok eden sorular

Batum'u şok eden sorular

Kanal D ekranlarında yayınlanan Abbas Güçlü ile Genç Bakış programın dün akşamki konuğu CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Süheyl Batum'du.

 

Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nden ekrana gelen programda 2011 seçimlerine doğru CHP’deki yeni tablo ve iktidar hedefine doğru atılan adımlar tartışılırken 2010 yılının önemli olayları da değerlendirildi.

Süheyl Batum programda gündemin sıcak gelişmelerine dair öğrencilerin sorulara yanıtlar verdi.

Tüzük tartışmaları ile başlayan süreçte CHP’de parti içi ayrışmaların yaşanması öğrencilerin en çok merak ettiği konulardan biriydi. Bir öğrencinin yönelttiği şu soru karşısında Süheyl Batum zor anlar yaşadı.

“Bildiğiniz gibi Hüseyin Çelik geçen hafta bir tartışma başlattı ‘İzmir’den bir armoni çıkmıyor’ diyerek. Bu konuda bu hafta içi bir programda tartışıldı. İzmir’de metro 5 yıl içinde 5 cm ilerlememiş ve bundan ziyade yeri geldikten sonra Ulaştırma Bakanlığı Sayın Aziz Kocaoğlu’ndan ‘Biz tamamlayalım’ diyerek bu projeyi istediği zaman Aziz Kocaoğlu, ‘Bizim iki metro yapacak paramız var’ diyerek reddetmiş. Bunun dışında sizde biliyorsunuz ki İzmir’deki sularda yüksek miktarda arsenik çıktı bu bir insanlık suçudur ve siz bunun üzerine gitmediniz. Yüksel Çakmur yeni belediye başkanı Kocaoğlu’nun projesini iptal ettirmek için mahkemeye gidiyor ve iptalde ettiriyor. Siz öncelikle şunu kabul etmelisiniz ki kendi içinizde bir bölünmüşlüğünüz var. Sayın Gökçek kendisini CHP uzmanı olarak nitelendiriyor biliyorsunuz ve referandumdan önce şöyle bir şey söylemişti: “Eğer Gürsel Tekin gelirse Önder Sav’ı yer” dedi ve biz durumu Gürsel Tekin geldiğinde gördük. Siz neden kendi içinizde bir bütünleşemiyorsunuz ve söylemlerinizde birbirini tutmuyor. Baş örtüsü konusunda da farklı düşünceleriniz var üniversitemize başörtüsü girdi ve bir sorun olmadı bu konular hakkında ne düşünüyorsunuz?”
 

Etiketler :