Bayan Tiryakiler Erkekleri Geçti

Bayan Tiryakiler Erkekleri Geçti

Sigara tiryakiliğinde bayanlar adeta erkeklerle yarışacak sayıya ulaştı..

İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali Gidiş Katı Arındırılmış Salondaki restoranın teras katında açılan sigara içilebilen mekan neredeyse erkeklerden daha çok tiryaki kadınları ağırlıyor. Dış hat yolcusu olan sigara tiryakisi kadınların teras katta ki mekana gösterdiği azımsanamayacak ilgiden dolayı "kadınlar tiryakilikte erkekleri geçti" yorumlarına yol açıyor.

İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali Gidiş Katı Arındırılmış Salon'daki restoranın teras katında yolcuların sigara içmesi için düzenlenen mekanda sergileniyor. Yerli ve yabancı yolcuların ilgisi nedeniyle teras katta izdiham yaşanırken, mekana erkeklere göre kadın tiryakilerin daha çok uğraması dikkat çekiyor.

"Smoking Terrace" işaretlerini görerek uçaklarına binmeden önce bu mekana akın akın sigara içmeye gelen yolculardan bayan sayısının çoğunlukta olduğu gözlemleniyor. Kadınlar yolcular tek sigarayla da yetinmeyerek birini yakıp birini söndürüyorlar.

Yabancı uyruklu kadın yolcuların Türk kadınlardan daha çok sigara tiryakisi olduğu gözlemleniyor. "kadınlar tiryakilikte erkekleri" geçti yorumlarının yapıldığı mekana gösterilen ilgiden dolayı da birçok yolcu da zaman zaman mekana giremiyor.

Sigara içebilmek adına birçok yolcu dakikalarca diğer yolcuların sigaralarını bitirerek çıkmasını beklemek zorunda kalıyor. Sigara içilebilen mekana en çok dışarı çıkamayan transit yolcular büyük ilgi gösteriyor. Sigara içme mekanın açılmasıyla birlikte birbirini tanımayan değişik uyruklara sahip yolcular yan yana sigara içerken uçaklarının kalkış saatine kadar bol bol sohbet ediyor.

Dünya Sağlık Örgütü'nün daha önceki çalışmalarına göre gelişmekte olan ülkelerdeki kadınların yüzde 70'inin sigara içtiği tahmin ediliyor.

AHT

Etiketler :