2. Bahar Şenliği Coşkuyla Başladı

2. Bahar Şenliği Coşkuyla Başladı

Bayburt Üniversitesi 2. Bahar Şenlikleri Rektör Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu’nun açılış konuşmasının ardından Dede Korkut Kampüsü Rektörlük binası önündeki şenlik meşalesinin yakılmasıyla başladı.

Trabzon Belediyesi Mehter Takımının konserinin ardından Rektör Mollmahmutoğlu, akademik personel ve öğrencilerle birlikte mehteran eşliğinde şehir meydanına kadar yürüdü. Bayburt Saat Kulesi Meydanındaki mini Mehter konserinin ardından grup şenlik alanına döndü.
Etkinlikler çerçevesinde öğrenciler ve vatandaşların eğlenmesi için Dede Korkut Kampüsünde büyük bir oyun parkı ve Bayburt Eğitim Fakültesi önünde de sanatçıların sahne alması için plartfom kuruldu. Ayrıca şenlik boyunca alanda kurulan çadırlardaki standlar da öğrencilere hizmet verecek.
Şenliğin ilk gününde Grup Gri’nin konseriyle havaya giren öğrencilere, şenliğe katılan vatandaşlar da eşlik etti. Müzik Eğitmeni Mecit Akyüz yönetiminde sahneye çıkan Bayburt Üniversitesi Halk Müziği Korosunun seslendirdiği şarkılara öğrenciler de eşlik etti. Çok sayıda Bayburtlunun da aileleriyle izlemeye geldiği şenliğin ilke günü havai fişek gösterisiyle sona erdi.
Bayburt’un sosyo-ekonomik kalkınması masaya yatırıldı
Bu yıl ilk kez şenliklerle eş zamanlı olarak “Bayburt Üniversitesi Sosyal Dayanışma ve Dönüşüm Projesi” kapsamında, “Bayburt’un Sosyo-Ekonomik Kalkınması” konulu bir panel düzenlendi. İİBF Çok Amaçlı Salonda gerçekleştirilen ve moderatörlüğünü Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Burhanettin Altan’ın yaptığı panele konuşmacı olarak Erciyes Üniversitesinden Prof. Dr. Rıfat Yılmaz, Karadeniz Teknik Üniversitesinden Prof. Dr. Ersan Bocutoğlu, KUDAKA Genel Sekreteri Rıfat Altan ve Bayburt Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Mete Emir katıldı.
Panelin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu, panel ve sonrasında oluşturulacak “Bayburt Çalıştayı” ile ilgili bilgiler verdi. Rektör Mollamahmutoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Bayburt ziyaretinde “Ben Bayburt’un ikinci vekiliyim” sözünü hatırlatarak, “ Buradan çıkacak sonuçları ve sunumlar çok önemli. Biz bütün bunları bir kitapçık haline getireceğiz ve başta Sayın Başbakan olmak üzere ilgili yerlere göndereceğiz. Katılımcılara çok teşekkür ederim” dedi.
Panelde ilk sözü alan KUDAKA Genel Sekreteri Rıfat Altan, Bayburt Üniversitesinin şehrin kalkınmasına çok büyük katkı sağladığını ifade ederek, yapılacak sunumların ve Bayburt Çalıştayı’ndan çıkacak sonuçların kendileri için de önemli bir veri olacağını belirtti.
Bayburt’un ekonomik analizini slayt gösterisi ile anlatan Bayburt Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Mete Emir de var olan turizm kaynaklarının ekonomik katkı sağlayacak hale getirilmesi gerektiğini vurguladı.
Prof. Dr. Ersan Bocutoğlu ise Bayburt’un, tarihi İpek Yolu’nun işlevini kaybetmesiyle eski parlak döneminin çok gerilerinde kaldığını, şehrin kalkınması için Bayburt Üniversitesinin çok önemli bir aktör olduğunu söyledi. Karadeniz Teknik Üniversitesinin otuz yıl önce başlattığı ve Trabzon’a ekonomik ve sosyal olarak büyük katkılar sağlayan çalışmaların Bayburt’ta, üniversite ile yeni yeni başlatıldığını kaydederek, Bayburtluların, üniversitenin başlattığı çalışmalara destek vermesi halinde kısa sürede ekonomik ve sosyal kalkınmayı gerçekleştirebileceğini belirtti.
Bayburtlu akademisyen, bürokrat ve işadamlarının başlattığı “Bayproje” hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Rıfat Yılmaz, Bayburt konulu birçok akademik ve sosyal etkinliklere katıldığını ancak bunlardan verim alamadıklarının altını çizerek “Baybrutun Sosyo-Ekonomik Kalkınması” konulu paneli ve “Bayburt Çalıştayı”nın çok faydalı olduğunu, sonuçlarının da etkili olmasını beklediğini söyledi.
“Bayburtun Sosyo-Ekonomik Kalkınması” paneline Baybrut Valisi Kerem Al, Bayburt Emniyet Müdürü Mesut İnce, Bayburt Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Ocak, kamu kurumu yöneticileri ve öğrenciler katıldı.
Panelin ardından öğleden sonra “Bayburt Çalıştayı” başladı. Üç grup halinde çalışan katılımcılar, Bayburt’un ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınması için belirledikleri kök problemleri ve çözümlerini listeledikten sonra ‘en önemli’ olarak gördükleri beş sorunu ‘sonuç bildirgesi’nde açıkladılar.

 

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.