ÖDES PROJELERİ BAYBURT’TA BAŞLIYOR

ÖDES PROJELERİ BAYBURT’TA BAŞLIYOR

Özürlüler Destek Programı kapsamında yürütülen projelerin Bayburt’taki açılış programı Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Aylin ÇİFTÇİ’nin katılımıyla 4 Ocak 2012 Çarşamba günü Bayburt Polis Meslek Yüksek Okulu’nda düzenlenecek bir panelle gerçek

Özürlüler Destek Programı kapsamında yürütülen projelerin Bayburt’taki açılış programı Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Aylin ÇİFTÇİ’nin katılımıyla 4 Ocak 2012 Çarşamba günü Bayburt Polis Meslek Yüksek Okulu’nda düzenlenecek bir panelle gerçekleştirilecek.
 
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından ülkemizde ilk pilot uygulama olarak11 ilde uygulamaya konan Özürlüler Destek Programı (ÖDES); yerel dinamikleri harekete geçirerek özürlülüğün önlenmesine katkıda bulunmayı, özürlülük konusunda özürlüler ve toplumun özürlü olmayan kesimlerinde farkındalık oluşturmayı amaçlamaktadır.
 
Valiliklerin özürlülere yönelik faaliyetlerine destek vermek amacıyla hayata geçirilen ÖDES, özürlülük alanında şu ana kadar ortaya konulan en büyük mali desteği içermektedir. ÖDES’in en önemli amacı Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi’nde özürlülük ve özürlülüğün önlenmesi konusunda toplumsal farkındalık oluşturma sürecine destek olmaktır. Bu çerçevede, valiliklerin koordinasyonunda yerel düzeyde hazırlanan ve uygulanan ÖDES projeleri ile toplumun özürlülük ve özürlüler konusunda bilinç düzeylerinin, duyarlılıklarının, özürlülerin sosyal yaşama bağımsız olarak katılımlarının, evde özürlü bireyin bakımını üstlenen kişilerin nitelikli bakım konusundaki bilgilerinin eğitimler aracılığıyla artırılması ile özürlülük nedenlerinin tespit edilmesini, koruyucu ve önleyici hizmetlerin geliştirilmesini, özürlülük oranının azaltılmasını ve özürlülüğün etkilerinin en aza indirilmesini amaçlayan faaliyetlerin desteklenmesi öngörülmektedir.
 
Bayburt Polis Meslek Yüksek Okulu’ndaki program Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Aylin ÇİFTÇİ, Bayburt Valisi Hasan İPEK, Bayburt Belediye Başkanı H. Ali POLAT’ın katılımlarıyla gerçekleştirilecektir.
 
Panelde; Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü Basın Müşaviri Kenan ÖNALAN, Sağlık Bakanı Danışmanı Alim TUNÇ ve Beyazay Derneği Bayburt Şube Başkanı Serhat KILIÇ konuşmacı olarak katılacaktır.
 
Ayrıca panelde Bayburt’ta yürütülecek iki ÖDES projesi olan ve Bayburt Polis Meslek Yüksek Okulu tarafından yürütülen “Özel Kardeşlerimizle Hayatı Beraber Yaşayalım” ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen “Engelliler Kendini Anlatıyor” projeleri kamuoyuna tanıtılacaktır.
 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.