BÜ Öğrencilerine ABD Yolu Gözüktü

BÜ Öğrencilerine ABD Yolu Gözüktü

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu’nun ABD Büyükelçiliği’nin davetlisi olarak Temmuz ayında Amerika’ya yaptığı ziyarette, Türk üniversiteleri öğrencileri için önermiş olduğu program benimsendi ve Bayburt Üniversitesi öğrencilerin

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu’nun ABD Büyükelçiliği’nin davetlisi olarak Temmuz ayında Amerika’ya yaptığı ziyarette, Türk üniversiteleri öğrencileri için önermiş olduğu program benimsendi ve Bayburt Üniversitesi öğrencilerine Amerika’yı yakından tanıma fırsatı doğdu.

ABD tarafından Türkiye’deki üniversite öğrencilerine yönelik olarak “Vatandaşlık Katılım Programı” düzenlenecek. ABD Büyükelçiliği Basın ve Halkla İlişkiler Departmanı’ndan yapılan açıklamaya göre; 2012 Yazı için, “Empowering Young Leaders: Turkey – U.S. Political Excahange, Summer 2012” başlığı altında Türkiye – ABD arasında karşılıklı öğrenci değişimini öngören anlaşma gereği, Türk öğrencilere Amerika’ya seyahat etme izni veriliyor.

ABD Büyükelçiliği tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, üç hafta sürecek olan programın, 2012 yazı sonunda yapılacak olan Amerikan Başkanlık/Meclis seçim kampanyaları sırasında gerçekleştirileceği belirtiliyor.

Konuyla ilgili yapılan duyuruda, son başvuru tarihinin 06 Ocak olduğu ve geç ya da eksik yapılan başvuruların kabul edilmeyeceği vurgulanırken, adayların başvurularını “öğrenci ismi, üniversite ve şehrin ismini” de belirterek tkstudentleaders@state.gov adlı adrese mail yoluyla yapmaları gerekiyor.

Bayburt Üniversitesi’nin resmi internet sitesinde yayımlanan ve programın içeriği ve programa katılım koşullarının ayrıntılı olarak yer aldığı açıklamada, programa katılmak isteyen öğrencilerde iyi derecede İngilizce bilme zorunluluğu ve 25 yaşından büyük olmamak şartı aranıyor. Başvuruların 06 Ocak tarihinde sona ereceği bildirilen açıklamada, başvurusu kabul görecek öğrencilerde ayrıca, sosyal ve demokratik olaylarda liderlik yapabilme özelliğine sahip, sorumluluk sahibi, kendine güvenen, sosyal etkinliklerde aktif rol alabilen, yabancı bir çevrede yoğun bir programa eksiksiz katılabilme becerisine sahip, önyargılı eğilim ya da fikirlere karşısında eleştirel ve açık fikirli, olgun, özgür, hoşgörülü, esnek, dikkatli, çevresine duyarlı ve yüksek notlara sahip parlak ve hevesli bireyler olabilme vasıflarının arandığı belirtiliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.