Başkan Polat projelerini ANLATTI

Başkan Polat projelerini ANLATTI

Bayburt Üniversitesi’nin sürdürdüğü ‘Sosyal Dayanışma ve Dönüşüm Projesi’ çerçevesinde Öğrenci Forumu’na katılan ve burada üniversitelilerle bir araya gelen Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, belediyenin hizmetlerini ve gelecek yıl tamamlanması plan

Bayburt Belediyesi olarak planladıkları projeleri başlıklar halinde slayt gösterisi eşliğinde anlatan Başkan Polat, 1500 metre uzunluğunda bir ‘Yürüyüş Parkı Projesi’, ‘Bayburt Konağı Önü Peyzaj Projesi’, ‘Gençlik Parkı Projesi’, ‘İmaret Tepe Projesi’, ‘Kent Ormanı Peyzaj Projesi’, ‘Baykent Şelale Projesi’, ‘Şehit Osman Apart Evler Projesi’ ile içinde sinema ve kafeteryaların bulunduğu bir sosyal alan kompleksi projelerini hayata geçirmeyi planladıklarını kaydetti.

Öğrencilerin sorularını cevaplayan Başkan Polat, göreve geldikten sonra asbestli boruları çelik borularla değiştirdiklerini, kayıp ve kaçakları önlediklerini belirtti. Bayburt’un içme suyu sıkıntısının bulunmadığı öne süren Polat, çeşmeden akan suyun içilebilir temizlikte olduğunu ifade ederek, suların kireçli olmasından yakınan bir öğrenciye, kireçli suyun özellikle kadınlar açısından faydalı olduğunu söyledi.

Dolmuşlarla ilgili sorunlar için yazılı başvuru yapılmasını isteyen Başkan Polat, “Geçen yıl foruma katıldığımda yine aynı sorun gündeme gelmişti. Ancak daha sonra baktık hiç yazılı başvuru yapılmamış. Şunu unutmayın; karşılaştığınız tüm sorunları yazılı şekilde ilgili merciye iletin. Bu şekilde, şikayet ettiğiniz insanlara da iyilik yapmış olursunuz.” dedi.

Bayburt’un esnaf profilinin değiştiğini, hala eski alışkanlıklarını devam ettirmek isteyen esnafların da zamanla ‘doğal seleksiyon’ ile ayıklanacağını savunan Başkan Polat öğrencilerden, kötü davranan esnaflardan alış veriş yapmamalarını istedi.

Ev kiralarının yüksek olmasıyla ilgili bir soruya da cevap veren Başkan Polat, “Öğrencilerin ev problemi Türkiyenin genelinde var olan bir sorun. Ancak şunu söyleyebilirim ki; şayet projelerimiz arasında bulunan apart evler ve toplu konut projelerimiz hayata geçerse sorun hallolacaktır.” dedi. Başkan Polat öğrencilerden, adres kayıtlarını Bayburt’a aldırmalarını istedi.

Forumda söz alan Bayburt Üniversitesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Yakup Basmacı, sabunu dahi köpürtmeyen bir suya temiz denilemeyeceğini kaydederek Bayburt’un kireçli suyunun rahatlıkla içilebilir bir kıvamda olmadığının altını çizdi. Üniversitenin Bayburt için birçok proje üretebilecekken Belediye ile kaynaşamamaktan dolayı sıkıntı yaşandığını ifade eden Prof. Basmacı, Bayburt’un kalkınmasının İpek Yolu’nun canlandırılması ile mümkün olabileceğini vurguladı.

Forumun sonunda Öğrenci Konseyi Başkanı, üniversite ve üniversiteliler adına Belediye Başkanı Polat’a bir buket çiçek takdim etti.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çok Amaçlı Konferans Salonu’nda yapılan foruma Rektör Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu’nun yanı sıra Rektör Yardımcısı Şemsi Burhanettin Altan, Genel Sekreter Vekili Aras Ünsal, daire başkanları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.