NLP UZMANI, B.Ü. ÖĞRENCİLERİNİ HİPNOZ ETTİ…

NLP UZMANI, B.Ü. ÖĞRENCİLERİNİ HİPNOZ ETTİ…

Daha önce de Bayburt’a geldiğini, bu nedenle Bayburt’a ve Bayburt insanına yabancı olmadığını ifade eden Demirbüken, ekip olarak çalıştıklarını ve şu ana kadar 45 ile ulaştıklarını belirtti.

Daha önce de Bayburt’a geldiğini, bu nedenle Bayburt’a ve Bayburt insanına yabancı olmadığını ifade eden Demirbüken,ekip olarak çalıştıklarını ve şu ana kadar 45 ile ulaştıklarını belirtti. Kendisi gibi kişisel gelişim uzmanlarının önerİlerini kendi hayatlarına yansıtabilmeleri gerektiğinin altını çizen NLPUzmanı Kadir Demirbüken, seminer sonunda birçok kişinin hayata bakış açısının olumlu yönde değişmiş olacağını umduğunu dile getirdi.

Hayatta başarılı ve mutlu bireyler olmanın yolunun hedef belirlemekten geçtiğini vurgulayan Demirbüken, “Hayatınızın her aşamasında kendinize hedefler belirleyin ve o hedef için ne gerekiyorsa onu yapın. Şartları kontrol edemezsiniz ama şartlara tepkinizi kontrol edebilirsiniz.Bu da hedef belirlemek ile olur. Belirleyeceğiniz hedefle rotanızı da yolunuzu da belirlemiş olursunuz. Arayan herkes hedefini bulamaz, ama bulanlar arayanların içinden çıkar. Her tırtıl kelebek olamaz, ama her kelebek tırtıl olmuştur. Ne olduğumuz hiç önemli değil, ne olabileceğimiz önemlidir. Bugün böylesiniz, buradasınız ama yarın çok farklı bir yerde ve çok farklı bir durumda olabilirsiniz. Hayal ettiğiniz bir yerde ve hayal ettiğiniz bir durumda… Bu konuda kendinize şans verin ve hedefinize uygun bir program yapın. Tıpkı bir kelebek gibi koza döneminizi yaşayın” dedi.

NLPUzmanı Demirbüken, hedef belirlemenin yanı sıra hayal gücü ve telkin öğelerinin de insanoğlunu başarıya ve mutluluğa götüren önemli unsurlar olduğunu kaydederek, olumlu telkinin yanı sıra azimli ve kararlı olmanın hedefe ulaşmadaki rolüne değindi. “Akıllı ve mantıklı olursanız yeni bir şey üretemezsiniz” diyerek, orijinal ve sıra dışı düşüncenin önemine de dikkat çekenDemirbüken, son olarak, “Herkesten farklı ve sıradışı düşünmek, asi ya da saygısız olmak anlamına gelmiyor. Herkesi sevmesek bile herkese saygılı olmak zorundayız. Toplum kurallarına saygılı olup aynı zamanda orijinal, sıradışı ve farklı olabiliriz. Herkes gibi düşünür ve herkes gibi olursanız, herkesin gittiği yere gidersiniz. Hedeflerinize ve hayallerinize ulaşmak istiyorsanız enerjinizi doğru yolda ve doğru yönde kullanın. Bunun için de kendinize olumlu ve dönüştürücü telkinlerde bulunun. ‘Sorun odaklı’ değil, ‘çözüm odaklı’ olun. Kendinizle ilgili bir düşünce sistemi geliştirin. Şu anki durumunuzdan daha ilerideki durumunuzu iyi düşünün.Duygularınızı yönetebilmeyi öğrenin. Hayallerinizin ve hedeflerinizin peşinden gidin” sözleriyle dinleyicilerini motive etti.

345.jpg

Slayt gösterisi eşliğinde aktardıklarına ilişkin verdiği çarpıcı örneklerle öğrencilerin ilgisini çeken Demirbüken, seminerde dinleyicilerine konuyla ilgili olarak “Duyguların Eğitimi”, “Erkekler Mars’tan, Kadınlar Venüs’ten”, “Mutlaka Başarılı Olma Sanatı”, “Tongue Fu” ve “Büyük Düşünmenin Büyüsü” adlı bazı kitaplar da önerdi.

Seminerin sonunda, yoğun istek üzerine salondaki izleyicilere hipnoz uygulayan ünlü NLPUzmanı Demirbüken, hipnoz şovuna daha sonra iki öğrenci üzerinde devam etti. Hipnoz şovu salondakiler tarafından oldukça ilgi görürken, hipnoz edilen bir kız öğrencinin eline batırılan iğneyi dahi hissetmeyecek kadar kendinden geçmiş olması ilgiyle izlendi.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çok Amaçlı Konferans Salonu’nda yapılanve İşletme-Ekonomi Kulübü Başkanı Ahmet Ekici’nin açılış konuşmasıyla başlayan NLP seminerine akademik ve idari personel ile öğrencilerin yanı sıra yerel ve ulusal basın mensupları katıldı. 

tn.20111214145152.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.