Bayburt Üniversitesinden örnek çalışma

Bayburt Üniversitesinden örnek çalışma

Yaptığı çalışmalar, gerçekleştirdiği projeler ve yeni kampüs inşaatı ile dikkatleri çeken, 2011-2012 akademik yılında ÖSYM tercih sıralamasında ilk sıralarda yer alarak kontenjan açığı yaşamayan ender üniversiteler arasına giren Bayburt Üniversitesi son o

Birçok kamu kurumu, mevzuatta olmamasına rağmen eskiden kalan alışkanlıklarla vatandaşlardan gereksiz belge talep ederken, Bayburt Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı 2011/2 KPSS yerleştirme işlemleri için yayınladığı ilanla dikkatleri çekti. Gereksiz kırtasiye ve belgelerin istenmediği başvuru ilanında tasdik işlemleri de aslının getirilmesi kaydıyla üniversite tarafından yapılıyor.

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Üniversitemiz yeni kurulan bir üniversite olmasına rağmen birçok köklü üniversitelerin projelerinde yer almayan uygulamaları hayata geçirmiş, çalışmaları ile farkını hissettirmiş bir üniversitedir. Laboratuvarı, internet ağı, güçlü server’ı, kütüphanesi, kantini ile örnek bir butik kampüs oluşturduk. İçerisinde konferans salonundan, misafirhaneye kadar birçok sosyal donatıyı barındıran ana kampüsümüzün inşaatına da başladık. Bütün bunları yaparken ‘üçüncü nesil üniversite’ hedefiyle yola çıktık. Sadece yapılaşma alanında değil, ürettiğimiz projeler, katıldığımız çalışmalar, bilimsel aktiviteler ile de iddialıyız. Şimdi bunlara idari birimlerimizin örnek çalışmaları ekleniyor. Daha önce Öğrenci İşleri Daire Başkanlığımız, yabancı öğrenci başvurularını internet üzerinden beyan esasıyla alarak öğrencilere büyük kolaylık sağlamıştı. Şimdi de Personel Daire Başkanlığımız gereksiz ve idarece temin edilebilecek belgelerden arındırılmış, hizmet öncelikli çalışmaya imza attılar. Kamu hizmeti ile devlet vazifesi sınırlarının birbirine karıştırılmadığı örnek çalışmalarımız devam edecek. Bu çalışmaların kamuoyunca takdir edilmesi, Üniversite olarak elbette bizleri gururlandırıyor. Şüphesiz bütün bunlar tesadüf değil… Kadrolarımız genç olmasına rağmen örnek çalışmalara imza atıyorlar. Kendilerini tebrik ediyorum” dedi.

Bayburt Üniversitesinin yayınladığı atama ilanı, memurlar tarafından en çok ziyaret edilen portal olan www.memurlar.net tarafından da diğer kamu kuruluşlarına ‘örnek ilan’ olarak gösterildi. Haberde şu ifadelere yer verildi; “2011/2 KPSS tercih işlemleri sonrasında, atama işlemleri için belge isteyen hem Bakanlıkların hem de üniversitelerin yaptıkları hataları bir kaç gündür haberleştirmekteyiz. Bugün ilk defa bir üniversite personel birimi (Bayburt Üniversitesi), mevzuata uygun duyuru yayımlamıştır. Kurum askerlik ve sağlık için beyanı yeterli görmüş, Savcılıktan iyi hal kâğıdı gibi bir açıklamaya ise hiç yer vermemiştir.” 

tn.20111208151715.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum