Bayburt ÜNİVERSİTESİ ve İ. TEKNİK ÜNİVERSİTESİ EL ELE

Bayburt ÜNİVERSİTESİ ve İ. TEKNİK ÜNİVERSİTESİ EL ELE

Nitelikli bilgi paylaşımı ve eğitiminde video-konferans sistemini aktif ve etkin bir biçimde kullanan Bayburt Üniversitesi, bu alandaki başarılı çalışmalarına bir yenisini daha ilave etti

Nitelikli bilgi paylaşımı ve eğitiminde video-konferans sistemini aktif ve etkin bir biçimde kullanan Bayburt Üniversitesi, bu alandaki başarılı çalışmalarına bir yenisini daha ilave etti. Geçtiğimiz yıllarda, Ankara Üniversitesi ile Eğitim Fakültesi bünyesinde başlattığı video-konferans yoluyla eğitim yöntemini, bu yıl İTÜ ile yapılan protokol çerçevesinde, Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümünde sürdüren Bayburt Üniversitesi, dört ayrı ana bilim dalında kendi öğretim üyelerinin de katılım sağladığı paralel eğitim sistemiyle öğrencilerine, alanında tanınmış hocalardan ders alma imkanı sağlıyor.

Video-konferans sistemiyle gruplara bölünen öğrencilerin bir kısmı, aynı anabilim dalındaki dersi, aynı ders içeriği çerçevesinde, İTÜ öğretim üyelerinden; bir kısmı da Bayburt Üniversitesi öğretim üyelerinden alıyor ve dönem sonu sınavları da ortak yapılabiliyor. Böylece, tüm öğrencilere sorulan soruların bir kısmı İTÜ öğretim üyeleri, bir kısmı da Bayburt Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından hazırlanıyor.

Bu tür eğitim yönteminin Türkiye’de bir ilk olduğunu vurgulayan Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu, nitelikli öğretim üyesi açığı bulunan alanlarda köklü üniversitelerle işbirliği yaparak, ülkemize nitelikli eğitim almış gençleri hazırladıklarını belirtti. Rektör Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu, video-konferans altyapısı mevcut tüm üniversitelerle işbirliğine hazır olduklarını ve ihtiyaç duyan üniversitelere Bayburt Üniversitesi bünyesinde bulunan nitelikli öğretim elemanları ile katkıda bulunabileceklerini de söyledi.

Öte yandan Rektör Mollamahmutoğlu, alanında ilk olan ve Bayburt Üniversitesi tarafından yeni bir seri olarak başlatılan uluslararası IDEAL (I. International Dynamic, Explorative and Active Learning Conference) konferansının ilkinin 2-5 Temmuz tarihleri arasında Bayburt’ta gerçekleştirileceğini belirtti. Konferansa Amerika, Kanada gibi ülkelerden bilim adamlarının video-konferans sistemiyle katılım sağlayacaklarını belirten Rektör Mollamahmutoğlu, Bayburt Üniversitesinin yeni kurulan bir üniversite olmasına rağmen teknolojik altyapısı, kampüs imkânları, sosyal projelere olan katılımı ve bilimsel aktiviteleriyle köklü üniversitelerin gerisinde kalmadığını da sözlerine ekledi.

bayburt2.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.