Bayburt Üniversitesinde dersbaşı yapıldı

Bayburt Üniversitesinde dersbaşı yapıldı

Bayburt Üniversitesi lisans ve önlisans bölümlerinde 2011-2012 eğitim öğretim yılı başladı. Akademik yılın ilk gününde, yeni kayıt yaptıran öğrencilerin yoğunluğu dikkat çekti.

Bayburt Üniversitesi lisans ve önlisans bölümlerinde 2011-2012 eğitim öğretim yılı başladı. Akademik yılın ilk gününde, yeni kayıt yaptıran öğrencilerin yoğunluğu dikkat çekti. Heyecanlı oldukları gözlenen öğrenciler, kampüsteki ilk günlerini daha çok ders kayıtlama işlemleri ve kampüsü gezerek değerlendirdi. İlk kez üniversite kampsüne adım atan öğrenciler heyecanlarını şu ifadelerle dile getirdi:

“Bayburt, eğitim açısından çok avantajlı”

İstanbul’un Kartal ilçesinden geldiğini ve Bayburt’a gelirken kafasında soru işaretleri olduğunu ifade eden İktisat bölümü öğrencisi Ersin Pınarbaşı duygularını, “İstanbul’dan geldiğim için şehir bana çok hareketsiz geldi. Barınma sorunu ciddi bir eksiklik. Sanırım en çok kış mevsimi ve soğuktan etkileneceğim” şeklinde dile getirdi.

Kocaeli’den gelen ve İktisat bölümü ikinci öğretim öğrencisi olan Ahmet Şahin de heyecanını, “Bayburt Üniversitesini internetten araştırarak geldim. Şirin, sevimli, sevecen bir şehir. Güvenlik açısında bir sıkıntı yok. Gelişmişlik düzeyinin düşük olduğunu biliyordum. Ancak eğitim açısından çok avantajlı. Yapılacak şeyler kısıtlı olduğundan kendimizi derse verebiliriz. Okumak ve başarılı bir öğrencilik hayatı yaşamak isteyenler Bayburt Üniversitesini seve seve tercih edebilir.” cümleleriyle anlattı.

“Bayburt’ta göze çarpan en modern yapı üniversite”

Bayburt Üniversitesini internetten araştırarak tercih ettiğini belirten Sınıf Öğretmenliği bölümü öğrencisi Mersinli Uğur Gürbüz de şehirde ilk göze çarpan eksikliğin sosyal aktivite mekânları olduğunu söyledi. Bayburt’un sessiz, sakin ve öğrenciler için ders çalışılabilecek bir şehir olduğunu kaydeden Gürbüz, “Bayburt Üniversitesi şehirden daha canlı gözüküyor. Üniversitenin şehrin gelişmesine çok büyük katkıları olacağı muhakkak. Bayburt’ta en modern ve güzel yapı üniversite kampüsü olarak gözüküyor.” dedi.

Yine Mersin’den gelen Gıda Mühendisliği öğrencisi Ümmühan Yıldırım ise Bayburt’un küçük fakat güzel bir şehir olduğunu dile getirerek, “Bayburt’u ve Bayburt Üniversitesi’ni araştırarak tercih ettim. Asistan sayısına, öğretim görevlisi kadrosuna kadar inceledim. Kampüsü çok beğendim. Gelecek yıl tercih yapacak adaylara tavsiye edebileceğim bir üniversite.” dedi.

Bayburt Üniversitesinde 19 Eylül’de başlayan 2011-2012 eğitim öğretim yılı güz dönemi, 30 Ocak-5 Şubat 2012 tarihleri arasında yapılacak bütünleme sınavları ile sona erecek. 20 Şubat 2012 tarihinde başlayacak olan bahar dönemi ise 25 Haziran-1 Temmuz 2012 tarihleri arasında yapılacak bütünleme sınavları ile sona erecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.