Bayburt Üniversitesi’nden TÜBİTAK destekli proje

Bayburt Üniversitesi’nden TÜBİTAK destekli proje

Bayburt Üniversitesi’nin TÜBİTAK destekli projesinin ikinci etabı başladı

Bayburt Üniversitesi’nin, Bayburt genelindeki ilköğretim 7. Sınıf öğrencilerine yönelik olarak gerçekleştirdiği TÜBİTAK destekli ilk projesi olan, “Genç Bilim İnsanları Yaparak Yaşayarak ve Eğlenerek Bilime Dokunuyor” adlı projenin ikinci etabı başladı.

Tübitak 4004 Bilim ve Toplum Projeleri tarafından desteklenen ve ilk etabı 4-9 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen projenin 26 Eylül- 1 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek ikinci etabına, Bahir Necati Sorguç Yatılı İlköğretim Okulundan 80 kişilik öğrenci grubu katılıyor.

Proje ile öğrencilerin, öğrenen merkezli öğretim yaklaşımlarının kullanıldığı bir ortamda; yaparak, yaşayarak ve eğlenerek etkin olarak katılacakları fen bilimleri ve matematik etkinlikleriyle fennin, matematiğin ve bilimsel bilginin doğasını anlamaları, ilgili konu alanlarında bilimsel kavramlar ve süreçleri hakkında bir farkındalık geliştirmeleri amaçlanıyor.

Cumartesi günü öğrencilerin gerçekleştireceği ağaç dikimi etkinliğinin ardından, Bayburt Kalesi ve Aydıntepe Yeraltı Şehri gezisi ile sona erecek.

Bayburt Valiliği ve Bayburt İl Milli Eğitim Müdürlüğünün de katkı verdiği “Genç Bilim İnsanları Yaparak Yaşayarak ve Eğlenerek Bilime Dokunuyor” adlı proje, Bayburt Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Rize Üniversitesi akademisyenleri ile Bayburt Bilim Sanat Merkezi eğitimcilerinin ortak katılımıyla oluşan 27 kişilik ekip tarafından yürütülüyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.