Baydemir'e destek geldi

Baydemir'e destek geldi

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'e, BDP Genel Başkan Yardımcısı Gülten Kışanak'tan destek geldi.

BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak, "Silah miadını doldurdu" dediği için Abdullah Öcalan’ın istifasını istediği iddia edilen Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’in istifa ettiği yönündeki iddialara "Sayın Osman Baydemir, Büyükşehir Belediye Başkanımızdır. Görevinin başındadır. Bu partinin eş başkanı benim. Eğer bir istifa durumu olsa öncelikle benim haberim olur" yanıtını verdi.

Kışanak, partisinin TBMM grup toplantısının çıkışında, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak’ın istifa ettiğine yönelik iddialara ilişkin soruları yanıtladı. Kışanak, "Sayın Osman Baydemir Büyükşehir Belediye Başkanımızdır. Görevinin başındadır. Bu partinin eş başkanı benim. Eğer bir istifa durumu olsa öncelikle benim haberim olur. Böyle bir şey olmadığına göre medyanın senaryo yazıp bu senaryoyu gerçekmiş gibi sunmasının bir manası yok diye düşünüyorum. Asla böyle bir şey yok" karşılığını verdi. Kışanak, "Öcalan’ın size yönelik eleştirileri de var" şeklindeki sorulara ise, "Sayın Abdullah Öcalan da hepimiz gibi bir insan. Düşüncelerini açıklamakta sonuna kadar hürdür, özgürdür. Kendi düşüncelerini açıklamıştır. Beni de eleştirir, başkasını da eleştirir, sizi de eleştirir. Kendi düşünceleridir. Bunu niye yeniden yeniden kamuoyunun gündemine taşıyorsunuz bunu anlamıyorum. Ben bu partinin eş başkanı olarak buradayım. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız da görevinin başındadır. Partimizin yaklaşımı, anlayışı ortadadır" yanıtını verdi

Öcalan'a atfedilen açıklamada ise şiddeti reddedince PKK tarafından öldürülen Kürt siyasetçi Hikmet Fidan'ın durumu örnek gösterildi.

Açıklamada şöyle deniliyor:
"Osman Baydemir niye böyle yapıyor, son zamanlarda yaptığı açıklamalarla kendini hedef haline getiriyor, adeta kendi ölüm fermanını hazırlıyor. Niye böyle yapıyor? Osman Baydemir, görüşlerinin çarpıtıldığını söylüyor, iyi niyetli olabilir. o zaman nerde, ne zaman, ne söyleyeceğini, ne yapacağını iyi bilmelidir. Yanlış yapmamalıdır.

Yoksa onu kurtlara yem yaparlar. Şunun farkında olmalılar, onlara bu tip çıkışlar yaptırılarak PKK'ya öldürtmek mi istiyorlar! Hikmet Fidan'ın öldürülmesinde de benzer durum vardır."

Daha önceki ses kayıtları

Daha önce de ortaya çıkan bir ses kaydı ortalığı karıştırmıştı. Ses kaydında Osman Baydemir, PKK'nın şehir yapılanması KCK tarafından yargılanıyordu.

Ses kaydı 2008'den PKK'nın, "Öcalan'a Özgürlük" eylemleri yaptığı dönemden. Eski DTP'li, yeni BDP'li belediyeler de KCK'nın talimatlarına göre hareket etmek zorundaydı. Aksi halde, örgüt tarafından cezalandırılıyordu.

Osman Baydemir'in KCK'nın kurduğu mahkemede kınama cezasına çarptırıldığı anlaşılıyor. Suçu ise, eylemlerine yeterli desteği vermemek olarak gösteriliyor.

Baydemir, karara itiraz etmiyor; ama yine de savunma yapıyordu.

Etiketler :