Bayern Münih Lyon'u Devirdi

Bayern Münih Lyon'u Devirdi

Şampiyonlar Ligi'nde Bayern Münih ile Lyon arasındaki yarı final mücadelesi nefesleri keserken, zorlu maçta kilidi açan isim Hollandalı yıldız Arjen Robben oldu. İşte Hollandalı yıldızın harika golü;

 

Ligde Robben'in hat-trick yaptığı maçta Hannover 96'yı 7-0 yenen Bayern Münih, Allianz Arena'da Lyon karşısında da Hollandalı'nın müthiş golüyle 1-0 galip ayrıldı.

Özellikle maçın ilk 20 dakikasındamüthiş bir Bayern Münih baskısının olduğu maçta Alman temsilcisi, Ribery ve Robben'le bir çok gol pozisyonunndan yararlanamadı. Bu arada Ribery, 37. dakikada oyundan atıldı. Fransız yıldız, Lisandro Lopez'in doğrudan ayak bileğine yaptığı müdahele sonrasında takımını yalnız bıraktı. İlerleyen dakikalarda Lyon oyunda dengeyi sağlarken devre de 0-0'lik eşitlikle kapandı.

İkinci yarıya iyi başlayan Bayern'de Robben sazı eline alınca dengeler ev sahibinden yana değişti. 54. dakikada ikinci sarı kartı gören Toulalan da oyundan atılarak takımını10 kişi bıraktı. Baskısını giderek arttıran Bayern Münih'te, 69. dakikada Robben ceza sahası dışından inanılmaz bir vuruş çıkardı ve ŞampiyonlarLigi'ndeki 4. golünü Lyon ağlarına gönderdi. İlerleyen dakikalarda özellikle Müller ve Mario Gomes'e harika servisler yapan Robben, 85. dakikada yerini Hamit Altıntop'a bıraktı.

Maçın kalan dakikalarından başka gol olmayınca Bayern Münih, ŞampiyonlarLigi yari final ilk maçında Lyon'u 1-0 mağlup etti. Bu maçın rövanşı 27 Nisan'da Stade Gerland'da oynanacak. Bayern Münih'te Ribery ve Pranjic, Lyon'da da Toulalan rövanş maçında cezaları nedeniyle forma giyemeyecekler.

Etiketler :