Baykal - Sarıgül polemiği kaldığı yerden devam ediyor

Baykal - Sarıgül polemiği kaldığı yerden devam ediyor

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, Mustafa Sarıgül'ü ihraç eden rapor hakkında konuştu.

Bu arada CHP'den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday adaylığını açıklayan gazeteci Can Ataklı da Twitter hesabından Sarıgül'e yüklendi.

Baykal, rapordaki tespitlerin görmezden gelinemeyeceğini söylerken, Sarıgül iddiaları yalanladı: Bütün bunlar Baykal ve ekibinin iftiraları. Bana dava bile açılmadı; aklandım.

Sarıgül’ün partiden ihracıyla sonuçlanan 57 sayfalık raporu, dönemin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal değerlendirdi. Baykal, Şişli Belediye Başkanı Sarıgül’e yönelik ihraç raporu haberi üzerine yakın çevresine, “Bu tespitler 9 yıl öncesine ait; ancak geçerliliğini koruyor. Bugün de değişen bir şey yok. Rapor görmezden gelinemez” değerlendirmesini yaptı. Baykal rapordan sonraki süreçte olağanüstü kurultaya gidildiğini de hatırlatırken, “Kurultay konuşmama baksınlar, oradaki sorularıma yanıt verilemedi” diye konuştu.

Sarıgül’den de yanıt geldi. Sarıgül’ün açıklaması şöyle: “Suçlamalar o dönemde Baykal tarafından özel görevlendirilmiş üç milletvekilinin iftiralarından ibarettir. İncelemeler sonucunda dava konusu hiçbir bulguya rastlanmamıştır. Bir tek dava açılmadı. Belgeler elimizde.”

KURULTAY MESAJI: TUZ KOKMUŞTUR

Baykal, 30 Ocak 2005’teki kurultayda Sarıgül için şunları söylemişti:
- İki YDK üyesi ellerinde para dolu torbayla bir başka YDK üyesine gidecekler, ‘artık sen gereğini yapıver’ diyecekler, ‘bunu alıver’ diyecekler.
- Bundan önce kim bilir kaç defa bu yöntemleri kullanmışlarsa belki de ilk kez karşılarında ‘böyle bir şeyi kabul edemem’ diyen bir CHP’li bulmuşlar.
- Rüşvet veren mi, reddeden öbür arkadaşımız mı CHP’lidir? Hangisi CHP’li?
- İstanbul’dan Şişli’den giren rüşvet virüsü, Balıkesir’e gitmiş, oradan Ankara’ya canevine kadar girmiş. Onu oradan söküp çıkaracağız, CHP’yi arındıracağız.
- Tuz kokarsa kurultay devreye girer; sizler de onun için buradasınız. Bu yolsuzluklara izin vermemek için buradasınız.
- Bu çok açık; 300 bin dolar rüşvet alındı mı alınmadı mı, onun karşılığında o ruhsat verildi mi verilmedi mi?

CAN ATAKLI DA SARIGÜL'Ü HEDEF ALDI

Gazeteci Can Ataklı Twitter hesabından Mustafa Sarıgül'ü hedef alan açıklamalarda bulundu. Ataklı, Sarıgül isminin AK Parti tarafından CHP'nin önünü kesmek için gündeme getirildiğini ileri sürdü.

İşte Ataklı'nın o tiwitleri:

Bir öngörü; AKP Sarıgül'ü destekliyor ki, aday yapılsın, o zaman S.S.Önder de ortaya çıkacak. Öfkeli CHP'liler, geziciler oraya kayacak AKP'nin İstanbul'u kaybetmesi büyük ihtimal. Bu zorluğu Sarıgül'ü aday yaptırarak aşmaya çalışıyorlar. Sonuçta AKP kazanır CHP bölünür bir düşünün İstanbul sermayesi neden Sarıgül'ü istiyor. Amaç CHP kazansın AKP gitsin mi, yoksa AKP daha da güçlensin mi? düşünün, medyadaki yandaşlar, yetmezciler, sözde demokratlar neden sadace Sarıgül'den söz ediyor? Korkuları şu; AKP ya gerçekten giderse ey CHP'li, ey muhalif olanlar, ey geziciler, oyunuza sahip çıkın, algılara kanıp İstanbul'un ve Türkiye'nin kurtuluşunu geciktirmeyin. İşte gerçek. 3-4 twit yazdım, cümle akp kafalılar saldırıya geçti. daha ne diyeyim. 

yazete.com

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.