Baykal suskunluğunu bozdu

Baykal suskunluğunu bozdu

CHP lideri Kılıçdaroğlu sorun yok diyor ama Önder Sav imzalı genelge ortalığı karıştırdı.

 

Sav imzalı genelgede, 2007 - 2010 arasında CHP'de genel başkanlık ve genel başkan yardımcılığı görevinde bulunan isimlerin referandum sürecinde oluşturulan çalışma gruplarında yer almayacağı belirtiliyor.

Genelgeye göre adeta "evinde otur" denilen isimler arasında Deniz Baykal, Yılmaz Ateş, Cevdet Selvi, Onur Öymen ve Bihlun Tamaylıgil bulunuyor.

BAYKAL: TUHAF İŞLER

EskiCHPGenel Başkanı Deniz Baykal, genelge ile ilgili olarak çevresine "Tuhaf işler, üzücü. Benim ve arkadaşlarımın çalışmasını istemiyorlar" yorumunda bulundu.

BAYKAL SİNYALİNİ GEÇEN HAFTA VERMİŞTİ

Deniz Baykal, 7 Ağustos günü İzmir'de "Referandum için çalışmak istiyorum, kimse beni aramadı" serzenişinde bulunmuştu. Baykal'ın bu sözleri ifade ettiği gün genelgenin yürürlükte olduğu ortaya çıktı. Baykal, İzmir'de şu açıklamalarda bulunmuştu: "Ben, Genel Başkanlıktan ayrıldığım gün ilan ettim ki; partimin bir milletvekili veya düz üyesi olarak her tür etkinlikte seve seve görev alacağım. Ancak kendiliğimden bunu yapmam doğru olmaz. Bugüne kadar Genel Merkez'den benimle iletişim kurulmadığı için, kendiliğimden de yurt gezileri yapmayı doğru bulmadım. Gideceğim yerlerdeki arkadaşlarımı da zor durumda bırakmak istemiyorum.Referandumiçin çalışma yapmak istiyorum ancak kendiliğimden yapmak istemiyorum.


SABAH GAZETE
 

Etiketler :