Baykal'a ağır darbe eleştirisi

Baykal'a ağır darbe eleştirisi

Özdalga, CHP lideri Baykal’ın laiklik, irtica, cumhuriyet gibi kavramlarla yaptığı tahriklerden darbe olmayacağını görünce vazgeçtiğini savundu.

CHP lideri Deniz Baykal'a yazdığı mektuplar ve sola dönük eleştirileriyle gündeme gelen AK Parti Ankara Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyon Başkanı Haluk Özdalga, Baykal'ın 29 Mart seçimleri öncesi laiklik-cumhuriyet-irtica söylemini bırakmasını darbeden ümidini kesmesine bağladı.

Özdalga, 'Deniz Baykal askeri müdahale olmayacağını görünce rota değiştirdi. Açık tahrikten vazgeçti. 5 bin faili meçhul cinayetle ilgili bir dava olan Ergenekon'un avukatı olduğunu söyledi. Ardından başörtüsü ve çarşaf açılımlarını yaptı' dedi.

UZATMAYI OYNUYOR

ÖZDALGA, kendisini AK Partili bir sosyal demokrat olarak niteleyerek, CHP'nin sosyal demokrat olmadığını, 'seçkinler partisi' olduğunu öne sürdü. Seçimlerin sonuçlarından AK Parti'nin oy düşüşüne rağmen, Türkiye'yi yönetme gücüne sahip tek parti olduğunun ortaya çıktığını kaydeden Özdalga, CHP'de ise Türkiye'yi yönetme yeteneğinin olmadığını, birkaç il dışında oyunu arttıramadığını söyledi. Baykal'ın uzatmaları oynadığını belirten Özdalga, 'Baykal, gelecek seçimlerden sonra 20 yıllık genel başkanlık yapmış, önemli bir partide değil başbakan olmak, partisini bir koalisyonun küçük ortağı dahi getirememiş bir genel başkan olarak siyaset sahnesinden çekilecek. Bunun örneği yok, Türk siyasi yaşamında' dedi.

BAYKAL İSTİFA ETSİN

DSP'DE Zeki Sezer'in seçimlerde parti başarılı olamadığı için Genel Başkanlık'tan istifa ettiğini hatırlatan Özdalga, şunları söyledi:

'Deniz Baykal da aynı tavrı göstermeli. Sezer'in tavrını bir siyasi ve demokratik olgunluk örneği olarak görüyorum. Kılıçdaroğlu çıkış yapabilir mi? Şu anda CHP, toparlanması ve sosyal demokrat bir çizgiye gelmesi mümkün olmayan bir noktada. Baykal, Türkiye'de demokrasi adına atılan tüm demokratik adımlara karşı çıktı.

Kürtçe televizyona karşı çıktı, ombudsmanlığa karşı çıktı, Anayasa değişikliğine karşı çıkıyor. Partiden kimseden de ses çıkmıyor. O nedenle Baykal'ın yıkıcı ve hizipçi politikası CHP'ye sinmiş. Ana muhalefet değil, muhalefet bile olamayacak. Meclis'in dışına çıkacak ve tükenecek. İlk genel seçim Baykal'ın sonu olacak.'

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :