Baykal'a hizmet etmekle hükümlüyüz

Baykal'a hizmet etmekle hükümlüyüz

Akaydın, "Deniz Baykal faşizme karşı en büyük sigortadır. Hepimiz ona hizmet etmekle yükümlüyüz." dedi.

Bu isteğin önündeki en büyük engelin CHP olduğunu savunan Akaydın, "Deniz Baykal faşizme karşı en büyük sigortadır. Hepimiz ona hizmet etmekle yükümlüyüz." dedi.

Mustafa Akaydın, görevine yeni başlayan CHP Antalya İl Başkanı Özer Ahmet Ülken'e tebrik ziyaretinde bulundu. Akaydın, Çiçek ve tatlıyla CHP İl Binası'na gelen Ülken'e ve ekibine başarı diledikten sonra anayasa değişikliğiyle ilgili düşüncelerini paylaştı.

Türkiye'nin önemli bir süreçten geçtiğini belirten Akaydın, "Türkiye'nin içinde yaşadığı anayasa dayatmacasıyla bir kez daha ifade edilen totaliter bir rejimdir. Totaliter rejimdeki son önemli kuvvetler ayrılığı dengesi de bozulmaya çalışılmaktadır. Bu dengenin en önemli tarafı hukuk devletini simgeleyen yargıdır. Bugün için anayasa değişikliğini haklı göstermeye çalışan başka bir takım süslemelerle, özellikle sendikaları, emeklileri kandırmaya yönelik bir takım süslemelerle getirilmeye çalışılan Türkiye'nin hukuk rejimini siyasallaştırmaktır. Yargıyı siyasallaştırmaktır. Olay anayasal rejim açısından son derece ciddi bir sıkıntı oluşturmaktadır." dedi.

Akdeniz Üniversitesi'nde katıldığı bir konferansta dinleyici sırasındaki öğrencilerden birisinin, "Yeni il başkanını seçtirmek için büyük gayret içinde bulunarak Deniz Baykal'ı Antalya'da yıkmak için eylem başlattığınız doğru mu?" şeklindeki sorusuyla karşılaştığını anlatan Akaydın, Deniz Baykal'ı Türkiye'nin şu anki en vazgeçilmez lideri olarak gördüğünü söyledi.

Bilgi birikimi, hitabet yeteneği, dürüstlüğü, ilkeli olması ve doktoralı siyaset bilimci kimliğiyle Türkiye'nin en deneyimli politikacısı olarak gördüğü Deniz Baykal'ı herkesin desteklemek zorunda olduğunu savunan Akaydın, "Süleyman Demirel de öyle sayılabilir ama şu an da aktif siyasetin dışındadır. Aktif siyasette bulunan en deneyimli ve en ilkeli liderdir. Hepimiz onu desteklemekle yükümlüyüz. Bunun ötesindeki her türlü söylem yalandır." diye konuştu.

Akaydın, Türkiye'nin Deniz Baykal'a ihtiyacı olduğunun altını çizerek sözlerini şöyle sürdürdü: "Şu anda Türkiye'nin totaliter rejime sürüklenişinin önündeki en büyük engel Deniz Baykal'dır. Hepimiz ona hizmet etmekle yükümlüyüz. Şu anda Türkiye'de faşizme karşı en büyük sigorta Deniz Baykal'dır. Hepimiz de onunla beraber aynı geminin içinde, partimizin ve onun başarısı için Mustafa Kemal'in askerleri olarak çalışıyoruz. Buna yükümlüyüz."

Etiketler :