Baykal'a kalkan olurum

Baykal'a kalkan olurum

Mustafa Sarıgül: "Siyasi olarak mücadelemi sürdürürüm. Ama Baykal'a bir şey olursa önce ben kalkan olurum..." dedi.

Şişli Belediye Başkanı ve Türkiye Değişim Hareketi lideri Mustafa Sarıgül, HABERTÜRK'te Hayata Dair programında Pakize Suda'nın sorularını yanıtladı.

Deniz Baykal'ın istifasına neden olan görüntülerle ilgisinin olmadığını kaydeden Sarıgül, "Sayın Baykal 'komplo' dedi. Bu konuda Sayın Baykal'ın sonuna kadar yanındayım" dedi.

Sarıgül, Baykal'la siyasi mücadelesinin olduğunu ancak ona bir şey olması durumunda önce kendilerinin 'kalkan' olacağını kaydetti.

Sarıgül, Baykal'la ilgili internette yayınlanan görüntülerin ardından CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın yaptığı açıklamaları "talihsizlik" olarak değerlendirdi.

Baykal'a suikast ihbarıyla ilgili kendi adının da kullanılmasına
"Her kulağınıza geleni kimseyle konuşmadan kamuoyuyla paylaşabilir misiniz!" diye tepki gösteren Sarıgül şöyle devam etti: "Nitekim bugün o olay ortaya çıktı. Biri ihbarı kabullendi, diğeri de 13 yaşında bir çocuk. Benim çektiğim sıkıntıların hesabını kim verecek! Allah bizi zalimlerin zulmünden korusun. Ben nasıl suikast iddialarından sonra olayın üzerine gittiysem ve olay ortaya çıktıysa Baykal'la ilgili komplonun da üzerine gidilmesi ve ortaya çıkması lazım."

Sarıgül, eski partisi CHP ile ilgili "Eski CHP değil, demokratik bir parti değil" değerlendirmesinde bulundu. Sarıgül ayrıca, Önder Sav'ı kast ederek "Baykal, yanlış çalışma arkadaşları seçti" dedi.

Etiketler :