Baykal'a kötü sürpriz!

Baykal'a kötü sürpriz!

Oy kullanmaya gelen Baykal bir süre beklemek zorunda kaldı; bakın neden...

Anayasa değişikliği paketiyle ilgili yapılan referandumdaCHPeski Genel Başkanı Deniz Baykal,AnkaraBeysukent Ayten Şaban Diri İlköğretim Okulu'nda oyunu kullandı. Eşi Olcay Baykal ile birlikte Ayten Şaban Diri İlköğretim Okulu'na gelen Baykal, vatandaşlarla selamlaştı. Hayırlı olması temennisinde bulanan Baykal ve eşi, daha sonra oy kullanacağı 4375 numaralı sandığa geçti. Oy kullanma işlemini önce Olcay Baykal gerçekleştirdi. Sıra Deniz Baykal'a geldiğinde ise oy kullanma işlemi gerçekleşmedi. Baykal, nüfus cüzdanını unuttuğu için bir süre beklemek zorunda kaldı.

Bu sırada gazetecilerle sohbet eden Baykal, nüfus cüzdanını unuttuğunu belirtti. Gazetecilere kimleri takip ettiklerini soran Baykal, gazetecilerden "Sabahtan itibaren kendisini beklediklerini, Ankara'da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin oy kullanacağını, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ise henüz nerede oy kullanacağının belli olmadığı" cevabını aldı. Baykal, sohbetin ardından gelen çantadan nüfus cüzdanını alarak oy kullanma işlemini gerçekleştirdi.

Oyunu kullandıktan sonra değerlendirmelerde bulunan Baykal, Türkiye'nin siyasi tarihinin en önemli kararlarından birini vereceğini söyledi. Referandum sonucunun ülkenin geleceğini etkileyeceğini belirten Baykal, referandumdan iyi bir sonuç çıkmasını diledi.

"Bu ülke bütün bunalım dönemlerinde mucizevî denilebilecek büyük kararlar almıştır." diyen Baykal, şöyle devam etti: "Herkesi şaşırtmıştır. Milletimiz çok sevindirici ufuklar açmayı bilmiştir. Diliyorum, umut ediyorum, milletimiz hepimizin iftihar edebileceği bir tercih yapar. Bunalımlı bir dönemin daha da derinleşmemesini diliyorum."

Öte yandan CHP Genel Sekreteri Önder Sav da Baykal ile aynı okulda sabahın erken saatlerinde oyunu kullandı. Eşi ile birlikte okula gelen Sav, oyunu kullandıktan sonra referandumdan çıkacak sonucun Türkiye'ye genel anlamda hayırlı olmasını diledi. Baykal'ın da aynı okulda oy kullanacağının hatırlatılması üzerine de Sav, kendisiyle henüz karşılaşmadığını ifade etti.

Etiketler :