Baykal'dan MHP bombasını patlattı!

Baykal'dan MHP bombasını patlattı!

CHP Milletvekili Deniz Baykal, Meclis başkanlığı seçimleri öncesi CHP ve MHP'nin grup başkanvekillerinin bir araya geldiğini söyledi.

CHP Milletvekili Deniz Baykal, Meclis başkanlık seçimlerinde MHP'nin takındığı tavrı eleştirdi. Seçimlerden önce iki partinin grup başkanvekilinin bir araya geldiğini anlatan Baykal, Ahmet Hakan'ın ısrarı üzerine ilk kez isim verdi. Baykal, o ismin MHP'li Yusuf Halaçoğlu olduğunu söyledi.

Deniz Baykal, CNN Türk'te Meclis'teki başkanlık seçimleriyle ilgili gazetecilerin sorularını cevapladı. MHP'nin seçim meydanlarında AK Parti hakkında söylediği sözlerin tamamının bugün itibariyle anlamsız hale geldiğini söyleyen Baykal, Meclis başkanlığı seçimleri öncesi CHP ve MHP'li grup başkanvekillerinin bir araya geldiğini ifade etti.

MHP KULİSLERİNİ HAREKETLENDİREN İDDİA

Programda MHP ile yapılan görüşmedeki o ismi açıklamayan Baykal, Ahmet Hakan'ın ısrarı üzerine isim verdi. CHP Grup Başkanvekili Levent Gök'ün MHP'li Yusuf Halaçoğlu ile Meclis'te görüştüğünü söyleyen Baykal, o görüşmede Halaçoğlu'nun HDP'nin Baykal'a desteğini açıklamaması halinde, MHP liderinin parti grubunu serbest bıkaracağınısöylediğini ifade etti.

BAHÇELİ'NİN TAVRI ŞAŞIRTMIŞ

MHP'den gelen bu haberi Türkiye için önemsediklerini; ancak bir kaç saat sonra Bahçeli'nin söylenenin tam aksine açıklamalar yaptığını kaydeden Balkal, tarihi bir fırsatın kaçırıldığını ifade etti.

HALAÇOĞLU VE GÖK CANLI YAYINDA

Baykal'ın bu iddialarının ardından görüşmenin tarafları CNN Türk canlı yayınına katılarak, Meclis'teki o ilginç buluşma hakkında bilgi verdi.

MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, görüşmeyi doğruladı; ancak Gök ile aralarında Devlet Bahçeli'nin MHP grubunu seçimlerde serbest bırakacağı yönünde herhangi bir konuşmanın kesinlikle geçmediğini söyledi. Halaçoğlu, "Bu konuşma ya yanlış anlaşılmış ya da etik olmayan bir şekilde aktarılmıştır" diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.