Baykal'ı yıkan anket sonucu

Baykal'ı yıkan anket sonucu

Baykal'ın istifasına halk ne diyor? İşte anketten çıkan çarpıcı sonuç...

Baykal'ın istifa etmesi gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Bu olayın etkilerini inceleyen Metro Poll Araştırma şirketinin 31 ilde gerçekleştirdiği anket, vatandaşların çoğunluğunun Baykal'ın istifasının en çok CHP'ye yarayacağını ve dönmemesi gerektiğini istediğini ortaya çıkardı.

BAYKAL'IN GİDİŞİ CHP'YE YARAR

Ankete katılanlara, Deniz Baykal'ın istifası en çok kime veya hangi kesime fayda sağlar sorusu yöneltildi. Baykal'ın istifasının en çok CHP'ye yarayacağını düşünenler yüzde 30,3 olarak tespit edildi. Bu istifa AK Parti'ye yarar diyenler yüzde 27,8 olurken, Baykal'ın gidişi Mustafa Sarıgül hareketine fayda sağlar diyenlerin oranı da yüzde 17,8 oldu.

CHP OYLARI ARTAR

Katılımcıların yüzde 50,8'i Deniz Baykal olmazsa CHP'nin oylarının artacağı görüşünde. Baykal'sız CHP oy kaybeder diyenlerin oranı 25,7 iken bu gidiş etkilemez diyenler ise yüzde 15,1'lik bir kesimi temsil etti.

İSTİFA DOĞRU, GELMESİN

Baykal'ın istifasını doğru bulanlar ve 'evet istifa etmesi gerekirdi diyenlerin oranı yüzde 61,7 oldu. İstifa etmemeliydi yanlış yaptı diyenler ise yüzde 30,4 olarak belirlendi. Baykal'ın istifasını geri almamasını isteyen kesim yüzde 63,4 olurken, İstifayı geri almasını savunanların oranı yüzde 32,7 oldu.

BAYKAL'IN YERİNE KILIÇDAROĞLU

Deniz Baykal'ın yerine genel başkan kim olmalı sorusuna en fazla yanıt verilen isim yüzde 31,4 ile Kemal Kılıçdaroğlu olurken onu yüzde 7,7 ile Mustafa Sarıgül takip etti. Baykal'ın yerine yine Baykal diyen kesim yüzde 5,1 oldu ve ardından Gürsel Tekin, Cevdet Selvi gibi isimler geldi.

BUGÜN

Etiketler :