Baykal'ın sözünü üzerine almadı

Baykal'ın sözünü üzerine almadı

CHP Lideri Kılıçdaroğlu: Hiç kimse hiç kimseyi satmamalı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin eski genel başkanı Deniz Baykal'ın, 'Dostlarınızı satmayın' şeklindeki sözlerini değerlendirdi.

Kılıçdaroğlu, "Elbette önceki genel başkanımız bana göre oldukça doğru bir düşüncede. Hiç kimse hiç kimseyi satmamalı." diyerek, Baykal'a destek verdi.

Karadeniz gezisinin son gününde, Trabzon'daki bir otelde sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile basına kapalı bir toplantı gerçekleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, toplantı çıkışında basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

Antalya'nın Korkuteli İlçe Başkanlığı'nın, Yazır Köyü'nde düzenlediği dayanışma yemeğine katılan CHP Eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Baykal'ın, partililere; 'Dostlarınızı satmayın elbette... Sizi bugünlere getirenleri sakın ha satmayın. Onları yok saymayın. Siyaset güven, vefa işidir.' tavsiyesinde bulunmasını değerlendiren CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "Elbette önceki genel başkanımız bana göre oldukça doğru bir düşüncede. Hiç kimse hiç kimseyi satmamalı." dedi.

Kılıçdaroğlu, Baykal'ın kimi kast ettiği sorusuna ise "Onu Sayın Baykal'a soracaksınız arkadaşlar." cevabını verdi.

İsrail'in, Gazze'ye insani yardım götüren gemilere yaptığı saldırıyla ilgili, Türkiye'nin uluslararası soruşturma talebine ABD Başkanı Barack Obama'nın, Başbakan Erdoğan'a ifade ettiği, 'Mavi Marmara için istediğiniz uluslararası soruşturma sizin zararınıza olabilir. Gemidekiler suçlanabilir.' şeklindeki ifadelerine de değinen Kılıçdaroğlu, şöyle dedi:

"Bundan ne anlamak lazım, acaba işin arkasında Türk hükümeti de mi var?' şeklindeki soruyu da "Onu bilemiyorum tabi, şu anda bir şey söylemek mümkün değil. Ama CHP olayın tümüyle aydınlatılması için bir Meclis araştırma önergesi verdi. O araştırma önergesi kabul edilseydi, bu olayın bütün boyutları tartışılacaktı. Araştırma komisyonu kurulsaydı oradakilerin çoğunluğu AKP milletvekilleri olacaktı. Ama AKP milletvekilleri bizim verdiğimiz araştırma önergesinin reddi yönünde oy kullandı ve bu gerçekleşmedi. Dolayısıyla bu olayda pek çok karanlık nokta var. Tabi sayın ABD başkanının hangi gerekçelerle bunu ifade ettiğini benim yorumlamam söz konusu değil." diyerek cevap verdi.

CİHAN

Etiketler :