Bilet bulamayana müjde!

Bilet bulamayana müjde!

Bayrama 1 hafta kala tüm biletler satıldı. Bakanlık yoğunluğu hafifletmek için 1 haftalığına tur şirketlerin elindeki D2 belgeli otobüslerin kullanımına izin verdi.

Şehirlerarası otobüs firmaları bayram yoğunluğu yaşıyor.
Bakanlık yoğunluğu hafifletmek için 1 haftalığına tur şirketlerin elindeki D2 belgeli otobüslerin kullanımına izin verdi.

Vatandaşın bayram dönemlerinde memleketine ya da tatile gitmesi otobüs firmalarında yoğunluk yaşanmasına neden oluyor. Yoğun talep nedeniyle bayrama 1 hafta kala tüm biletler tükendi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın otobüs firmalarının yükünü hafifletecek bir düzenlemeye imza attı. Buna göre firmalar, 17 Ağustos'tan itibaren 1 hafta boyunca tur şirketlerinin kullandığı D2 yetki belgesine sahip otobüslerden de faydalanabilecek.

Firmalar rahatlayacak

Ulusoy Genel Müdürü Mustafa Yıldırım, bayramın yaz tatiline denk gelmesi nedeniyle son yıllarda yoğunluğun daha da arttığını söyledi. D2 yetki belgeli otobüsleri kullanarak ek seferler düzenleyebileceklerini kaydeden Yıldırım, "Böylelikle yoğun talebe daha rahat cevap verebileceğiz" dedi. Ulusoy ve Varan'a ait 380 araçları olduğunu söyleyen Yıldırım, bayram döneminde 30-40 civarında D2 yetki belgeli otobüs ilave edeceklerini belirtti.

15-19 Ağustos arası dolu

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu Başkanı Mehmet Erdoğan, Türkiye'de 348 şirketin 8 bin 500 adet D1 belgeli, 1250 şirketin de 25 bin adet D2 belgeli otobüsü bulunduğunu söyledi. Erdoğan, "Bayramda 2 bin kadar D2 belgeli otobüs daha eklenecek" diye konuştu. 15-19 Ağustos tarihlerinde otobüslerin dolu olduğunu kaydeden Erdoğan, "Bu tarihlerde yer bulmak çok zor" dedi.

Bilet fiyatlarında zam yok

Mehmet Erdoğan, bu yıl otobüs bileti fiyatlarında herhangi bir artış olmadığına dikkat çekti. En pahalı biletin 110 lira olduğunu belirten Erdoğan, "Doğu illerimize yapılan seferler 110 lira civarında. Onun dışında Ankara-İstanbul arası 45 liradan başlıyor" dedi.

Korsandan uzak durun

Bayramda 1 milyon insanın otobüsle seyahat edeceğini kaydeden Erdoğan, yaşanan yoğunluğun fırsatçılara zemin hazırladığını bildirerek, vatandaşları korsan otobüslerden uzak durmaları konusunda uyardı.

Uçağa binecek paramız var

Mustafa Yıldırım, Türkiye'de 200 milyon otobüs yolcusu olduğunu söyledi. Son 10 yılda 45 milyon yolcunun havayoluna yöneldiğini bildiren Yıldırım şöyle konuştu: "İnsanımızın ekonomik seviyesi artık uçağa binmeye elveriyor. Otobüslerin de hizmet kalitesi ve konfor uçaklara paralel. Özellikle yaz aylarında uçaklarda yer bulamayan ya da bilet fiyatlarını pahalı bulanlar otobüsleri tercih ediyor. Yolcularımızın yüzde 30'u da öğrencilerden oluşuyor."
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.