Bayramda havalar nasıl olacak?

Bayramda havalar nasıl olacak?

Ramazan Bayramı'nın kutlanacağı 3 gün boyunca Marmara Bölgesi'nde hava sıcaklıklarının 30 derece ve üzerinde olacağı tahmin ediliyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Eskişehir, Kütahya, Kars, Ardahan ve Ankara'nın kuzeybatı ilçelerinde sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde yağışların görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI :Kuzey kesimlerde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde mevsim normallerinin üzerinde seyredecek.

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da güney ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara'da yer yer kuvvetli olarak (30-40 km/saat) esecek.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

EGE: Az bulutlu, kuzeyi parçalı bulutlu, öğle saatlerinde Kütahya çevreleri sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimleri parçalı bulutlu geçecek.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu, zamanla kuzeybatısı parçalı bulutlu, öğle saatlerinde Eskişehir çevreleri, gece saatlerinde Ankara'nın kuzeybatı ilçeleri (Beypazarı, Nallıhan, Ayaş ve Çamlıdere) kısa süreli olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimi sağanak yağışlı geçecek.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, kuzeydoğu kesimleri parçalı bulutlu, Kars ve Ardahan çevreleri öğle saatlerinde kısa süreli olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçecek.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...









Etiketler :